Grönska

Kamera: Nikon D40

Jag och Frida var ute en stund i det fina vädret.

Det underbara med bild ett är enligt mig att man ser att det verkligen är vår!!


Vad ska man kalla dehär egentligen? Konst? I vilket fall som helst hittade vi några söta "djur" också, visst är dem ganska charmiga?
< Frida (och vädret går inte att klaga på)
Grönskan börjar komma. Jag älskar sättet man ser alla olika nyanser av grönt.

Frida och jag hängde i några timmar på eftermiddagen.
Matte, matte, matte och lite mer matte

Hoppas ni är ute och njuter i solen, om ni har någon framme. Här är det jättefint väder, men istället sitter jag inomhus. Det är omöjligt att gå ut med alla mina mattepapper och sätta mig, tyvärr... 26 papper (i skrivande stund 19 kvar) är det totalt att göra, jag räknar med att sitta här hela dagen och plugga. But I don't mind it, har IG-varning och det funkar inte. Istället för att fira valborg sitter jag och pluggar, och det är mer värt det.Vi hörs ikväll, om jag inte är alldeles utslagen. ;) 

Mitt skrivbord för nuvarande...
Körbärsträd

Kamera: Nikon D40

Vilken av bilderna är dina favoriter?


Några bilder ifrån körsbärsträdet, på min gård. Körsbärträd hittas lite överallt i Göteborg kan jag tycka. Så fint. Kanske tar mig en långpromenad idag och fotograferar, men jag får se. Har ont i foten sedan gårdagens powerwalk-joggingtur på typ två timmar.

Ikväll ska jag hålla mig hemma iallafall. De flesta av mina vänner ska göra likaså. Ingen idé att springa ute den dag det sker mest våldtäkter i Göteborg, ingen idé att supa sig full och inte minnas någonting. Så ovärt. En grej om man är arton eller äldre, men minderåriga som dricker känns patetiska. Vad vill dem egentligen? Få uppmärksamhet, passa in, eller bedöva smärtan? Det sista kan jag förstå visserligen. Söndertrasade människor, jag ser dem överallt. Alla har någon sorg inom sig, alla har något som plågar dem. Hur ska du spendera din valborg?Tränar du?

De senaste dagarna har jag inte bloggat mycket alls, har funnits mycket annat att göra. I tisdags körde jag två träningspass (+ 100 magövningar), som gav mig träningsvärk. Det känns riktigt skönt att ha träningsvärk, man känner verkligen att man åtminstone tränat på bra.

Igår gjorde jag ett av passen igen, dock istället för 100 benövningar körde jag 250. Johanna var med mig hon också, och hon körde båda passen. Sedan drog vi iväg på powerwalk-joggingtur i 1 h och 40 minuter. Det märks verkligen att min kondiktion är påväg uppåt, helt underbart. Och det sköna vädret ute gör allting så mycket härligare! Vill ni så kan jag berätta vad träningspassen heter, båda finns på youtube.

Tränar du? Isåfall vad och hur ofta?

-

Jag är med och tävlar [HÄR] om att bli Månadens Bild. Tävlingen går ut på att länka en bild som är tagen i aprilmånad.

 
Presentation utav mig

Louise heter jag, och bor i Göteborg, vilket jag gjort i hela mitt 16 åriga liv. Förutom Göteborg tillbringar jag en del tid någonstans i Värmland, tillsammans med mina Gudföräldrar. Stadspulsen är underbar för mig som gillar att ha många bollar i luften, och ha nära till saker, men känslan jag får på landet, själva lugnet är helt underbart. Jag kommer definitivt hamna på landet någon gång i mitt liv. Till hösten ska jag börja på naturbruksgymnasium, vilket kommer bli förbannat kul.

Mina intressen är främst fotografering, träna, vara med vänner och skriva & vara i stallet. Någon gång i framtiden vill jag gärna släppa en bok, och kunna jobba med foto. Jag tränar både med hemmavideos (på youtube), är ute och joggar och promenerar, samt magövningar och sit-up. Jag tränar för att hålla igång, inte för att gå ned i vikt eller så, utan för att jag vill vara ute och röra på mig och för att jag tycker det är väldigt kul. Ska snart börja gymma också.

Jag har fyra äldre syskon, och tre syskonbarn.

Malin - Min äldsta storasyster. Bor tillsammans med Patrik, och har dottern Hanna, 4 år.
Therese - Min andra storasyster. Gift med Andreas, och dem har dottern Ella, 1 år.
Niklas - Min storebror, har sonen Liam, 3 år.
På pappas sida har jag dessutom min storebror Daniel, som jag inte har någon kontakt med.

Johanna nämns också väldigt ofta på bloggen, och det är min allra bästa vänflower

Kamera: Nikon D40Kamera: Nikon D40.EFIT 25/4

Idag blir det EFIT! Det betyder att jag ska ta en bild per timme och sedan lägga upp på bloggen. Ganska intressant.

Jag vaknade visserligen och var uppe 05:00 - 08:00, men då läste jag bara bloggar och låg i sängen och tänkte, innan jag somnade igen, så jag börjar från där jag vaknade andra gången.

 
10:00 -
Godmorgon världen! Väcktes utav ett telefonsamtal med syrran. Satt lite vid datorn, klädde på mig, fixade kameran och samtalade med mamma.


11:00 - Therese, Andreas & Ella hämtade mig, och vi begav oss mot en loppis... Bilden är tagen genom bilens ruta, därav dålig kvalité. Loppisen var dock ingen hit, och efter kanske 20 minuter begav vi oss mot auktionen istället.


12:00 Auktion. Första auktionen någonsin för oss alla, och åtminstone jag skulle kunna tänka mig att göra det igen. Vi gick runt och kollade. Jag tog inga bilder inomhus, det kändes fel...


13:00 - Auktionen börjar.


14:20 ca - Uttråkad. Beger mig istället ut för att fotografera några bilar i solen.


15:00
- Sitter fortfarande på auktionen... Åker vid 15:30, utan att kommit hem med något.


16:00
- Hemma hos pappa. Jag passade på att fotografera hans blommor.


17:00
Fortfarande hemma hos pappa. Jag fick en tomatplanta! Blir intressant och se om den växer något. Random bild på några blad i hans trädgård. Drog mig hemåt och lagade mat.

För denna gång är detta alla bilder ni får. Inte särskilt intressanta tyvärr.Åter- och framåt blick.---

Termometern i fönstret visar på 19 grader i rummet, lite smått kyligt. Vet innerst inne att det inte är därför jag småfryser. Det är tyst här hemma. Alldeles för tyst. Jag hör ingenting, bara datorns lätta surrande och tangentbordet. Ingen är ledig halv fem en ledig dag. Men jag kan inte sova. Vrider rastlöst och oroligt på mig, kollar på klockan i mobilen, läser några gamla sms från Johan för att försöka undvika ångesten, sätter mig klarvaken upp i sängen, försöker somna om, och upprepar proceduren. Jag önskar verkligen Johan var här dygnet runt. Allting vore så mycket bättre då. Jag skulle inte bli av med ångesten eller smärtan, och jag skulle vara lika dålig på att hantera den, men jag skulle veta att om jag faller, kan jag åtminstone inte falla för hårt. Jag skulle veta att jag är älskad, även om han inte sa det. Fåglarna kvittrar svagt utomhus innan dem flyger vidare, jag är tacksam över det. Tacksam över att jag inte är det enda vid liv denna tid på morgonen och att fåglarna påminner mig om att jag också kommer bli fri någon gång. Jag har tappat bort mina drömmar, jag är på mållinjen och har inte riktigt kraften att ta mig över. På något sätt måste det gå, det vet jag. Men om det är i år eller nästa år spelar för tillfället ingen roll. Min fantastiska mentor och mina underbara lärare har hjälpt mig att komma hit. När jag började sjuan trodde jag inte att jag skulle stå här idag. Jag går inte bara i skolan varje dag, jag gillar det. Många frågar mig om jag ångrar att jag skolkade, och i princip hoppade av skolan. Nej. Jag kunde inte hantera min smärta, och det var det enda valet jag hade. Det kanske var fel, men jag hade inget val. Jag gick tillbaka för jag hade två mål. Få upp betygen så jag kan börja på Naturbruksgymnasium, och finnas där för Johanna. Det sista svarar jag inte på, det bestämmer inte jag, men mål ett är på god väg att bli klarat. Och det skrämmer mig. För jag har kämpat så envist igenom alla mina ångestattacker, mobbing och alla problem och smärta, för att nå dit. Vad ska mitt nästa mål bli? Jag ska försöka börja göra det min gamla psykolog bad mig göra när allt var tungt, skriva ned hur jag känner och gå igenom det efteråt (jag får väl tvinga Johan att gå igenom det med mig om jag inte lyckas själv). Vad som gjorde mig orkeslös, varför jag fick ångest, hur länge jag hade den, när och hur den försvann, vad jag gjorde under tiden osv. Tillslut hittar jag mitt mönster, och vad som hjälper. Tvivlar på att det kommer hjälpa. I övrigt minns jag inte mycket från mina psykologmöten. Ett minne är att familjepsykologen var nära att lägga sig ned på golvet och rulla runt/sparka, för att få min uppmärksamhet. Jag lyssnade dock på vad han sa hela samtalet, så det var väl lite onödigt... Hade han lagt sig ned på golvet hade jag nog aldrig gått tillbaka till honom. Ett annat minne är att en av mina psykologer diskuterade maskrosor. Att varje problem var en maskros, och att jag behövde rycka upp mina maskrosor.

Jag tog en roll när du blev sjuk
En roll som krävde hårdare hud
Min kraftreserv den tar snart slut
som min tro på en ingripande Gud.
I ditt stora hjärta börjar slagen bli små,
och du rör vid min kind, så att jag förstår,
att det bara är timmar kvar tills du går.
Kent - M.

Drömmarna sprängs till filosoferingar
Visa mig kärlek istället för nervärderingar, förnedringar
Som jag redan fått av systemet
Jag vill inte minnas som den som var problemet
Så visa mig kärlek så visar jag för er att förändringen är kommen.
(Block 44 - Tillbaka till livet)

Jag har gått från en sörjande trasig ung individ, som inte såg en framtid och som inte skötte skolan, till en sextonåring som vet vad hon vill göra med sitt liv, kämpar för att nå sina drömmar och bli lycklig.
låg jag i sängen hela dagarna och grät när det var som värst. Nu ser jag livet i ett ljust sken. Jag vet inte vad framtiden erbjuder, men jag vet att jag kommer vara där och ta reda på det. Varje dag på jorden är värd att ta vara på. Alla spontana saker som, "ska vi ta en långpromenad?" med sina vänner, gå ut på bio eller att se en film helt utan andledning till mysandet tillsammans med mamma. Jag älskar min mor väldigt mycket. Visst felar hon, och visst blir jag förbannad på henne, men ett liv utan henne skulle vara otroligt svårt. Våran kärlek till varandra, bandet vi har emellan oss, är väldigt starkt. Alla fantastisk stunder med mina syskonbarn. Jag har alltid lekt med dem, men det är först nu jag engagerat mig till tusen. När jag och Liam sparkar fotboll till varandra, ligger min uppmärksamhet bara på det. Jag grubblar inte över något, jag pratar inte i telefon och jag kollar inte datorn eller mobilen. Jag bara leker.

Någon gång vill jag vara så stark att jag kan skriva en självbiografi. Även om jag aldrig släpper den. Jag tror det skulle vara bra. Johan, hjälper du mig då?
Jag måste bara må bättre först. Missförstå mig inte, jag mår bra, livet är fantastiskt och jag älskar att leva! Men, alltid detta men, det kommer stunder då jag fortfarande skakar i ångestattacker. Tittar tillbaka på de senaste åren och inser vilken enorm skillnad. Nu får jag det hyfsat sällan, då fick jag det flera gånger om dagen.

Om fyra timmar ska jag möta upp min bästa vän för en långpromenad. Jag har inte en susning om vad jag ska göra tills dess. Kanske ska passa på att damma mitt rum, och läsa massa intressanta bloggar. :P Jag ska dessutom mejla bilder till min syster.Måndagslista

Måndagslista 24/4 - '11.
 
Idag är jag tacksam över
♥ Jag är frisk.
♥ Mina vänner, de ställer alltid upp & gör mig lycklig!
♥ Alla underbara bloggläsare som kommenterar :)
♥ Mamma & mormor är friska.
♥ Det är fint väder ute.
♥ Haft en fin helg!
♥ Jag kanske ska till Värmland redan denna månaden.
♥ Jag ska köpa mig en Nikon D5000.
♥ Sommaren närmar sig!
♥ Det är tillräckligt varmt ute för att gå i T-shirt.
♥ Jag har börjatlite färg.

Min veckoplanering uteblir denna vecka.Sweet 16 Tårta

Kamera: Nikon D40

Mamma, jag, Therese, Andreas & Ella begav oss ned till hamnen idag och myste ett par timmar. Sedan åt vi (dem) glass, och gick hem till Ellas gammelmormor, dvs min mormor.

Igår firade vi min födelsedag ett par dagar i efterskott, så här är min tårta. Visst ser den smarrig ut? Meningen var att texten och gitarren skulle vara svart och inte lila, men jag tycker den blev fin ändå, även om jag hellre haft det svart.
Sandlådenivån


Bild 1 & 2 - Hanna
Bild 3 & 4 - Ella

Kamera: Nikon D40Hamnen

Jag har numera en kategori på bloggen som heter "Louise framför kameran." och där kommer endast bilder på mig som andra tagit publiceras.

Glad påsk!Idag blir det middag och kalas för mig med familjen. Mys!

Glad påsk på er, vad ska ni göra idag?

---

När allting var som svårast för dig
Så sa du adjö och lämna oss kvar
Mina tårar faller för min saknad är så stark
Så mycket tid du hade men nu är det över

Ännu ser jag dina tårar
Ännu hör jag din röst
Jag kommer ihåg ditt leende
Jag kommer aldrig lämna dig

Jag gråter ofta
Och vad ska jag göra utan dig
Alla minnen när du såg i mina ögon
Och ingen kan får dig tillbaka nu.

& jag vet att jag borde vara tacksam över vad jag har, men om sanningen ska fram, hade jag hellre förlorat allt jag hade, bara jag fick ha henne i mitt liv. vi hade hela livet framför oss, men nu är det över. jag gjorde henne besviken... det har gått tre ½ år, men jag har fortfarande skuldkänslor. jag borde stöttat henne, jag borde älskat henne bättre. jag borde varit en bättre flicka. när det gäller hennes leende, så slår det fortfarande alla andra tjejers.
ifrågasätt att jag är bisexuell hur mycket som helst, men jag älskar henne ännu. jag är inte redo att låta en ny tjej ta hennes plats. jag har försökt, men det går inte. jag kan inte radera hennes underbara ögon. jag ser fortfarande hennes nyvakna ansikte framför mig, även om det blir svagare och svagare. jag saknar henne så himla mycket.BarnvaktSåhär ser det ut på mitt sovrumsgolv, och i rummet intill är 101 Dalmatiner igång. Nyss var jag ute och sparkade fotboll. Kan ni gissa vad jag gör? Ja, ni har rätt. Jag är barnvakt. Liam är här, jättemysigt.

Nu ska jag städa upp hans leksaker från golvet, han har ändå övergett den leken för stunden...
Goodmorning

God förmiddag alla underbara bloggläsare!

Lyser solen hos er? Här är det ganska mulet, vi får se om solen kommer fram. Hittils har jag bara hunnit ta en joggingtur och duschat. Riktigt skönt att börja dagen med en joggingtur, man får så mycket energi utav det! Lite kass kondition dock, men den blir bättre och bättre.

Idag ska jag storstäda lägenheten (kalas för mig imorgon, fyllde 16 i tisdags), handla med mamma och vara barnvakt åt Liam i ett par timmar under eftermiddagen. Det är väl dags att börja sätta igång med städandet! Hur ser eran dag ut?Uppdatering 12:20: Vi har varit och handlat nu. Det kom fram en tant till mig och sa "de brukade ha potatismoset här, men nu har de flyttat det. Man hittar ju INGENTING HÄR LÄNGRE!" och var ganska upprörd.
Jag pekade på potatismoset en bit ifrån henne och bara "här har du potatismoset." varav tanten snäste "Det där kan man ju inte äta! Felix potatismos, nä, jag går till hemköp istället..."
Lite störande att hon ber om hjälp men inte kan vara trevlig. Det var knappast jag som gick och gömde hennes potatismos.Kor

Jag och syrran tog oss en promenad på ca 2 h igår. Mysigt. :)

Några slags kossor var det här. Ingen aning om rasen, men sjutton vad söta! Och en charmig systerdotter också. ;)


Kamera: Nikon D40Landskap

Plats: Välen, Västra Frölunda, Göteborg
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40


Me, myself and I

Kamera: Nikon D40

Igår var jag iväg med tre kompisar och fotograferade. Ett annorlunda men kul sätt att fira min födelsedags på!Bild tre - Jag och Johanna
Bild fyra - Jag och Frida.

Modell: Louise [Jag]
Fotograf: Johanna/Frida/Ellen.
Kamera: Nikon D40FridaModell: Frida S
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Johanna

Igår hade jag fotosession tillsammans med tre kompisar, vilket var helt underbart kul. Ett annorlunda, men kul sätt att fira min födelsedag på!
(På andra bilden är det jag och Johanna tillsammans).

Modell: Johanna
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Födelsedagen igår...

Godmorgon!

Idag är det faktiskt inget tidsinställt inlägg, utan jag är uppe klockan sex på morgonen. Kunde verkligen inte sova, så jag satte mig här. Om några timmar ska jag till Therese och Ella. Vi ska ut i solen och ta lite picknick. How lovely!

Så var man 16 år också. ;) Gårdagen spenderades, som ni vet, tillsammans med tre kompisar. Vi drog iväg på fotosession, vilket var jättekul. Vi tog många fina bilder, så nu kan jag både utöka min portfolio och mappen med bilder på mig. Not bad! Frossade i min hemmagjorda cheesecake också. Mums mums.

Annars pratade jag i telefon med Johan två gånger, och med Linnéa en gång. Jag har helt underbara vänner, och det märks verkligen vilka som är värda att satsa på, och vilka man borde dumpa. Helt ofattbart att min "bästa vän" inte ens grattar mig på födelsedagen, eller ens hör av sig. Hur lågt kan man sjunka? Hon är inte värd det längre, för jag har insett en sak, det är hon som är felet och inte jag.

Jag ska ha kalaset på fredag, så jag fick inte så många presenter. Några fick jag iaf!

Nikon D5000 utav pappa. :') Han gav mig dock bara pengarna, kameran får jag köpa själv, precis som jag ville ha det.
En ny dator utav mamma. Den kommer jag dock få i typ juni, eftersom det beror lite på vart jag ska bo i höst osv.
Ett ljus & en ljusskål och en tvål utav Johanna, samt pengar av mormor.

Min kamera var ju klart det finaste jag kunde få. Så lycklig. Snart äger jag min efterlängtade Nikon D5000, kommer bli helt underbart att ströva omkring i sommar med den!! Helt sjukt. Jag förstår det fortfarande inte!SköldpaddaKamera: Nikon D40Ellen

Idag hade jag fotosession tillsammans med tre kompisar, vilket var helt underbart kul. Ett annorlunda, men kul sätt att fira min födelsedag på!Modell: Ellen A
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40

Övriga bilder ifrån dagen;
Johanna

Min ursöta bästa vän Johanna, som jag förövrigt är och fotograferar tillsammans med några till just i denna stund. Vad tycker ni om bilderna? :)Fler bilder från denna fotograferingen hittar ni HÄR och HÄR.'cuz It's my birthday

Batteriet är laddat, minneskortet är tömt, inspirationen är på max, dagens outfit är på och ja... jag är påväg ut på en fototur! Jag ska möta upp Sandra, Ellen, Johanna och Frida för en fotosession! Kommer bli varmt och sol ute idag. Jag fyller 16 år idag, men det blir inget födelsedagsfirande. Men mysigt att tillbringa sin födelsedag med att göra det jag älskar att göra - fotografera och vara med vänner. Att jag dessutom kombinerar det med frisk luft och att vara i solen är två stora plus.

Kanske svänger förbi mormor på eftermiddagen också om jag hinner. Annars tänkte jag försöka prata i telefon med Johan och Linnéa, två fantastiska vänner. 

En bild på födelsedagsbarnet får ni också. ;) Hur kan man svika sin bästa vän?

Jag tror inte att du lever, som du lär
Du har försakat och dödat allt som fanns
Och jag mår bäst när du är någonannanstans
När vindarna vänder så måste du förstå
Det finns ingen på riktigt som väljer att gå
När vindarna vänder,
Vi föds på nytt, och dör igen
Jag trodde att, att du var, min vän

(Sara Varga - förlåt mig älskling)

---

Jag trodde vi var starka.
Jag trodde verkligen att du var min bästa vän.
Att du menade allt du sa.

Jag ser tillbaka på dem fem åren som din vän.
Vi har bråkat, slagits och vi har upplevt fina minnen tillsammans.
Hur kan man kalla någon för ens bästa vän,
och sedan ljuga den rakt upp i ansiktet, om och om igen?


Världen är min, och tro mig, jag ska uppleva den.
Jag börjar ett nytt kapitel snart.
Ett kapitel helt utan dig.
Du hör inte hemma i min värld, du har suddat ut dig själv.
Louise

Johanna bestämde sig för att fotografera mig lite. Här är lite av resultatet!
Nej, jag vet inte vad jag gör med min hand... Ser helt stört ut.Kamera: Nikon D40
Måndagslista 18/4 och Veckoplanering

Måndag och jag har påsklov. Hur unde◊rbart är inte det?

Idag är jag glad över...
Jag har påsklov.
Jag hade en mysig helg!
◊ Det är sol utomhus
Jag fyller 16 år imorgon.
Jag har en kul vecka framför mig.
Mamma är frisk
◊ Mormor blir bättre och bättre, och är nästan frisk nu!
◊ Jag är frisk.
◊ Det är vår.

Jag passar på att slänga in min veckoplanering också.

Måndag: Träffa kontaktpersonen.
Tisdag: Fotosession med tre kompisar. Jag fyller 16 år. Fika med mormor.
Onsdag: Träffa min storasyster.
Torsdag: Inget inplanerat.
Fredag:  Middag med familjen.
Lördag: Inget inplanerat.
Söndag: Inget inplanerat.

En väldigt tom vecka och jag tror det är just det som jag behöver.
Botaniska TrädgårdenKamera: Nikon D40Papperskorgsmaterial

Jag har väl aldrig varit enkel att förstå mig på, som en gåta ingen orkar lösa. Ett pussel, där det fattas så många bitar att man ger upp med att pussla det.
Som ett värdelöst klädesplagg, ett sådant man tror man vill ha, men sedan tröttnar på efter ett par gånger. I mitt hjärta finns det mycket namn, för varje namn finns också flera strukna namn. Jag är trött på att orka, jag är trött på att kämpa. Jag är trött på att vara svag. Jag är inte hel, inte heller trasig. Jag har fastnat i ett mellanläge. Alltid detta jävla mellanläge. Lycklig eller ledsen. Aldrig bara okej, alltid lycklig eller ledsen. 
Jag mår bra, men bara för jag skjuter det jobbiga ifrån mig. Jag tar bit för bit i den takten jag orkar, väl medveten om att "vara lycklig" kommer innefatta att ha bearbetat allt det jobbiga jag varit med om.

De människor jag älskar, har stått ut med mig genom alla mina up and downs. Mitt liv kan likna en berg och dal bana. Vissa dagar är jag uppe i skyn och åker, andra är jag nere. Vissa dagar pirrar det i magen, ibland kommer skräcken över mig. Skräcken över att rälsen ska paja, att tåget ska åka rakt ut i luften och .. det kan ju inte sluta bra. Inte på något sätt alls. Men tåget går inte heller att styra, utan det kommer fortsätta gå upp och ner. I det långa loppet kan jag lära mig att sakta ned tåget, och öka takten. Men jag kan inte hoppa av mitt tåg. Det är som att hoppa av mitt eget liv.

Jag har insett att "vara stark" inte innefattar att aldrig må dåligt, att alltid få högsta betyg på allt och alltid lyckas bättre än annat. Det är inte heller att alltid ha rätt. Att vara stark är snarare att våga falla, att våga må dåligt ibland. Att alltid se ljuset i tunneln, även om den är bäcksvart, eller åtminstone alltid ha kvar hoppet om att tro att ljuset är där framme någonstans, även om det är svårt att nå dit just då.

Kanske är jag för hård mot mig själv.Prova-på dag på Strömma

Det blev en jättetrevlig dag på Strömma idag. :D För er som inte vet sökte jag in till Strömma Naturbruksgymnasium (och kom in premiärt), och idag var det prova på dag, som jag åkte på. Blev lite tidigt, tar 1 ½ timme ungefär att åka dit ifrån Göteborg. Men det skulle vara värt det, om jag så behövde pendla. Jag hoppas dock på en plats på internatet.

Först samlades vi i ett rum, och gick igenom vad vi skulle göra. Vi delades även upp i grupperna Djurvård, Häst och Jordbruk. Jag ska gå djurvård.
Sedan gick vi djurvårdare in i smådjursstallet. Det fanns marsvin, kaniner, möss, råttor, gerbiler och chinchillor där. Vi fick testa att inreda marsvin & kanin burarna, och kela med djuren. Jag vågade hålla i en råtta! Jag som alltid tyckt de verkar så obehagliga.
Efter det hade vi en lektion med tvåorna. Vi nior var fler än dem faktiskt... Vi var med på en lektion om djurens beteende, och det var verkligen jätteintressant. Jag kände direkt att jag gärna hade gått hela kursen och lärt mig mer direkt. 

Vi fick även testa på att träna med hundar. Agility, och lite lydnadsträning, vi testade även klickers. Efter det åt vi lunch på skolan, maten var helt okej! Lite svårt att bedöma på ett enda mål mat ju. ;)

Efter lunchen "lekte" vi djurvårdare och operera/sticka en apelsin. Det är för komplicerat att förklara över internet, det blir nog bara rörigt! :) Sedan träffades vi igen, pratade lite, fick varsin T-shirt, (djurvårdare fick med ett djur på, jordbrukarna med en traktor på osv..) sedan åkte vi hem igen. :D Det blev sammanlagt fem timmar på skolan, tycker vi utnyttjade den tiden väldigt bra! :)
I'm on my way

Godmorgon!

Har lite tid över såhär på morgonkvisten. Gick upp 05:45. Om en stund ska jag åka till gymnasiet jag har sökt in till som första hands val, på Prova På Dag. Det blir en heldag där. Det blir jättekul, och så får jag se hur skolan ser ut för första gången. För er som inte vet kom jag in på skolan premiärt!

06:47 - 07:51 ska jag åka buss. So I better keep going. ;)
Vardag

Hon är en drottning klädd i jeans (...) Hon är ung och fri och lycklig, och bara femton år. Nästa vecka fyller jag sexton år. Den 19:e april för att vara exakt.

Jag ska sätta mig ned och skriva på min fördjupning i svenskan nu. Presentation av en författare. Det är roligare än det låter. ;) Lite svårt att bestämma mig vem jag ska skriva om bara, finns ju så många bra författare, samtidigt vill jag ha en intressant en. Inte bara en med bra bok, det är ju författaren jag ska skriva om. Moa eller Harry Martinsson kanske?

 


Jag och Johan pratar väl inte alls mycket i telefon? ;) Jag tömde samtalslistan igår, alla samtal förutom fyra är med honom. Jag älskar dig, Johan. Du är en av de mest underbara personerna jag känner. Tack för att du står ut med mig, genom mina ångestattacker, alla gånger jag gnäller om saker som egentligen inte borde tynga ned mig. Du gör mig lycklig. Tack, älskling. <3
Dogs

Konrad 2010

Två gamla bilder.

Jag är väldigt sugen på att fotografera djur. Speciellt hundar. Det är synd att jag inte har tillgång till att fotografera någon dock! Det kanske eventuellt fixar sig snart dock.Göteborg är vackert, men inte mycker mer.

Nu är det bara väntan, inget kvar att hämta
Kan stå i mitten av nordstan och ändå vara ensam
Och Göteborg är vackert, men inte mycket mer
Tryggt och stelt och det ger mig ingen lycka mer
För hela staden äcklar mig men jag är dum och stannar
Den är en tjej jag tatt tillbaka fast hon knullat andra
Men kyss mig på munnen, vi glömmer det bara för kvällen
Ta mina händer, bara håll i dom vad som än händer
Och alla dansar och dom ler när dom sjunger om ångest
Och DJn spelar samma låtar för hundrade gången
Finns inget här att hämta, bara misär och längtan
Så håll mig hårt för ikväll är jag så jävla ensam
Försöker kväva känslan men jag längtar hem
Dom sjunger om att dekadens är min bästa vän
Och det slår mig när orden kommer ur min mun
Hur den här staden dödar dig när du är ung

Ta mig härifrån
Lilla London

Nu är det bara ängslan, som att vara fängslad
Det är samma känsla ifrån höghusen till radhuslängan
Eller i innerstan, för det finns inget kvar
Av det man en gång haft eller ville ha
Och alla drömmarna dom stulit och sen dratt i smutsen
Så man har gett upp en efter en för en plats som vuxen
Finns ingen nostalgi, bara ett låtsasliv
Jag måste göra nåt snart innan jag får panik
Finns inget kvar att nämna, bara en stad att bränna
Så håll ut lågorna så länge det finns gas i tändarn
Och jag vill inte verka obstinat, 
men jag älskar att hata den här fucking stan

(Och jag vill inte verka obstinat, 
men jag älskar att hata den här fucking stan)

Ta mig härifrån
Lilla lilla lilla lilla London

Ta mig härifrånFiskmåsBilderna fotograferades igår.
Monday morning

Godmorgon världen!

Visst är det härligt med måndag ändå?
Min helg var fin, men det är ändå skönt att komma igång med rutinerna igen!
Och eftersom det är måndag bjuder jag på en måndagslista.

Idag är jag glad över

* Att mamma och jag är friska
* Mormor börjar bli bättre
* Jag har haft en fin helg.
* Jag har kören idag.
* Jag kommer vara fullbokad hela veckan, härligt.
* Sista veckan innan påsklovet.
* Väderprognoserna lovar sol och lite värme.
* Sprang på ett rådjur i helgen, vår!

Vad är du glad över?

Jag passar även på att slänga in min veckoplanering.

Måndag: Joggingtur - Skola - Promenad - plugg.
Tisdag: Skola - plugg.
Onsdag: Skola - Nationella prov i ENG - plugga.
Torsdag: Skola - plugg.
Fredag: Skola - Promenad - Jogga - Hälsa på mormor!
Lördag: Inget inplanerat!
Söndag: Eventuellt åka till hopptävling och fotografera.

Vad ska du göra i veckan?

Jag har en matteläxa och två fördjupningsarbeten att göra, så det lär ju ta sin tid...
Tur att det ska regna hela tis & ons, då gör det inget att jag sitter inomhus.


Vi hörs senare!
Tårtförslag

Nu börjar det närma sig min födelsedag och min syster har lovat att baka två tårtor åt mig. Jag har ingen aning om vad jag vill ha för tårta dock. Jag hoppas att min syster gör någon påsktårta till påsken, men vet inte om vi kommer fira min födelsedag samtidigt. Jag fyller år den 19 april.

Jag tror jag ska ha en tjejkväll, och sedan ett kalas med familjen. Blir väl en tårta till familjen (ev två) och en till tjejerna. ;) Problemet är dock inte hur många tårtor jag ska ha, utan hur ska dem se ut? Tårtorna kommer göra i sugartaste.

Jag skulle vilja ha en tårta där det står "Sweet 16". Men det tar ju inte upp hela tårtan, något mönster på kanske? Men vad för mönster isf? Skulle dessutom vilja ha något mer åt rock/musikhållet, t.ex en gitarr. Någon som har några tips?! Som ni ser nedan är syrran bra på att baka.

Döskalletårta jag hade på min trettonårsdag


Hannas disneytårta hon hade på sin fyraårsdagMin dag in pics

Dessa bilder får sammanfatta min dag.

Idag har vi haft mormor, moster, lillebror och storebror över på middag, köttfärslimpa och potatis åt vi. Dessutom har jag varit på skogspromenad, duschat och gjort hemmagjorda chokladpopcorn. 

Rådjursträff ;)

Jag träffade på ett rådjur i skogen när jag var ute och fotograferade igår. Underbart vårtecken för mig. Eftersom det var en bock drog jag mig undan utan att ta en bild. Djuret var väldigt nära mig, och jag ville inte ge det extra stress eller riskera att bli attackerad. Mot kvällen gick jag till samma ställe igen och såg samma bock igen. Den verkar leva ensam. Dock brukar det varje år komma några fler rådjur dit, brukar vara tre-fyra per år. Bock, rådjur och kid. Den andra gången fick jag komma så nära att jag kunde fotografera (kunde t.o.m ha blixt utan att den brydde sig), men det dåliga ljuset, och att jag inte kom i riktigt rätt vinkel, gjorde att bilderna blev dåliga. De flesta blev helt suddiga också. Hade behövt stativet med mig.

Imorgon ska jag ge det ett bättre försök att fotografera rådjuret! Håll tummarna för mig.

PS; Springer ni på vilda djur i skogen, oavsett om det är en älg, rådjur eller bäver så visa respekt och gå inte för nära. Skogen är deras hem, och känner de sig hotade kan de lätt attackera!
Speciellt på somrarna, då bockar blir aggressiva om de har kid med sig.RåttaIdag när jag var ute på promenad såg jag denna varelse. En råtta eller mus, råtta I think. I vilket fall, fyfan vad äckligt det var. Blargh. Men visst, lite cute är den att. På bild.

Vårbilder

Tog en fotorunda i det fina vårvädret.
Godmorgon världen.

Goodmorning sunshines!

Jag vet inte om ni är vakna än, men det är garanterat inte jag.
Detta är det fina med tidsinställda inlägg. ;)


Bilden är ifrån när min klass hade cafét på Öppet hus.
ENG NP

Jag hade engelska nationella prov imorse. Hörselförståelsen(?) och läsförståelsen. Läsförståelsen tyckte jag var väldigt enkel, så jag hoppas på VG-MVG. På hörsel hade jag lite svårt att koncentrera mig. Har i övrigt svårt för att sitta och skriva ned vad jag nyss hört, tyvärr. Hoppas på G-VG där åtminstone. Efter nationella har jag brutit på engelska mest hela dagen. Fastnade nog i det engelska tänkandet, haha.

Helt sjukt. Nu har jag bara matte i nationella kvar, och en engelska uppsats, sedan är jag helt klar med de natinoella proven. Såhär har det gått hittils;
SV uppsats - VG
SV muntliga - VG
SV läsförståelse - VG
NO - G


Idag fick jag svar från gymnasiet jag har sökt in till också. Jag har kommit in premiärt. Sjukt underbart att jag har kommit in premiärt, bara hoppas att jag kommer in på det riktiga valet också! Vilket jag hoppas och tror. Lovely feeling.

Ni som går i nian, har ni fått veta om ni kommit in, och vad har ni fått hittils på alla nationella?

Min helg är helt tom, förutom några timmar på söndag, då ska jag vara barnvakt. Annars tänkte jag bara göra exakt vad jag vill göra. Skönt med en sådan helg, det var ett tag sedan! Vad ska ni göra i helgen då?Fototävling

Jag är med och tävlar HÄR. Temat är porträtt, och denna bilden är tagen på min kära vän Emelie. Tycker om den mycket. Den bästa jag tagit, åtminstone för i år.
Hus.Vilken av dörrarna gillar du mest? Motivera? :> Jag tycker om den första, den ser gammal och sliten ut. ;)Hrm

Ja, jag vet.
Oaktiv för tillfället.

Ingenting att visa upp, sorry. Bildbomb kommer imorgon
Sedlar och mynts byts ut

Jag sitter och läser nyheterna. Jag har inte gjort det så ofta på sistone, annars läste jag alltid dagstidningen varje dag förr i tiden... En sak jag reagerade över. 

200-kronorssedeln kommer bli grön. 2014-2015 kommer de nya sedlarna och mynten komma.
Mynten kommer också förändras. De silverfärgade mynten kommer bytas ut till samma material som de nuvarande tiorna.

Dessutom blir sedlarna lite längre,
och två teman kommer finnas. Människor som gjort stora kulturella insatser, samt natur och miljö. Personer som varit verksamma 1900-talet. Mynten kommer prydas av Sveriges stadschef...

1000 kronorssedeln - Dag Hammarskjöljd.
500 kronorssedeln - Birgit Nilsson
200 kronorssdeln Ingmar Bergman
100 kronorssedeln - Greta Garbo
50 kronorssedeln - Evert Taube
20 kronorssedeln - Astrid Lindgren.

Sedlarna lägger jag inte mycket vikt om. Känner inte ens till Dag Hammarskjölj på rak arm, och Ingmar Bergman är väl inget att hissa i granen. Och vem är Greta Garbo? Men jag vill inte se Sveriges stadschef på mynten...  Nog för vi alltid har haft det, men kan man inte bara ta bort det? ;) But in the end, who care?Vår

Utomhus går världen mot ljusare tider. Sommartid. Och visst börjar det synas utomhus nu att våren är på ingång?

Jag tog en promenad mellan skurarna igår, och fotograferade i min pappas trädgård. Lyktorna är dock grannens, men de står nog ut med att jag fotograferade deras lyktor...
Asyl

Jag har läst ut alla mina böcker här hemma, så nu går jag på min mammas bokhylla istället och hoppas på att hon har några bra kap. Min mamma har både Gömda och Asyl. Två böcker jag redan läst en varsin gång, för ett par år sedan, vilket jag kan tycka var lite tidigt då jag trots allt är 15 år nu. Men jag tog ingen skada av att läsa dem varken nu eller då iallafall. Mamma har lyckats tappa bort Gömda dock, så jag gick direkt på Asyl.

Bokbeskrivning: Maria Eriksson bor tillsammans med sin man Anders, och barnen Robin och Emma. Maria är ständigt jagad av sin exman, som hon har dottern Emma tillsammans med. De tvingas gå under jorden, och tillslut slår Kammarrätten fast att Maria och hennes familj inte kan stanna i Sverige längre.
Boken är uppdelad i tre stycken.
Del ett, Flykt, handlar om familjens sista år i Sverige. De lever under jorden, ständigt rädda för att deras förföljare ska hitta dem. Familjen blir mer och mer desperata och hittar tillslut stiftelsen Evigheten. Men saker är inte som det verkar där.
Del två, Exil - Nu har familjen kommit till Sydafrika, där dem startar upp sitt liv igen. De bygger upp en tillvaro där barnen kan gå i skolan, de startar ett företag. Efter att kämpat med ekonomiska problem, och sjukdomar, tvingas dem till slut bryta upp, och söker sig till USA.
I del tre, Asyl - Maria kämpar för att familjen ska få stanna i landet, och hitta en advokat som vill ta hand om deras mål, vilket visar sig vara svårt. Ingen tror på att hon kommer få stanna, men Maria kämpar på. Ovanligt slut på boken.
Min åsikt om boken: Jag kastade mig direkt på Asyl (förklaring ovan) och tycker inte jag blev mer förvirrad av handlingen. Man behöver inte läsa gömda först, men jag skulle rekommendera det. I alla recesioner om denna bok läser jag att slutet är ovanligt (det håller jag med om) och oförutsägbart. Det sista håller jag inte med om. Jag hade det på känn hela sista kapitlet. Jag gillar berättelsen, däremot inte författarens sätt att skriva.
Betyg: 3/5.FototävlingJag hakar på en fototävling på bloggen http://mkarlstrom.blogg.se som just nu har en tävling tillsammans med http://johanpixels.se/webbshop/. Vinnaren får en reflexskärm.Måndagslista

Måndagslista. Idag är jag glad och tacksam över:

* Att jag är frisk.
* Våren är här.
* Jag har nytt och bättre redigeringspogram till bilderna.
* Nästa vecka fyller jag år.
* Jag ska göra om i mitt rum, någon gång under våren.
* Jag har mina underbara vänner vid min sida som alltid stöttar mig.
* Jag hittade äntligen ett bands myspace, som jag letat efter i typ två år.
* Liam var här i helgen, mysigt.
* Mormor börjar bli bättre!
* Det gick bra på nationella proven förra veckan, både i SV & NO.H&M

Jag tittade på H&M's hemsida, de har ju fått in jättemycket snyggt. Dessa plaggen under är mina favoriter, som jag antagligen kommer införskaffa mig några utav iaf. Vad tycker ni då?

Och eftersom att vissa tydligen inte har ett liv, jag vet att många här är basplagg. Sowhat? De är snygga ändå. Ofta man inte kan köpa ett par basplagg och matcha med något gammalt. Det är inget mode inlägg, jag ville bara visa mina favoriter från hemsidan.

GodmorgonDet är söndag och jag har ingen aning om vad jag ska göra idag. Ingenting inplanerat alls. Mysigt det också. Fick mig drygt sex timmar sömn idag, vaknade självmant så det räckte uppenbarligen.LiamUrsäkta det faktum att mitt rum är ostädat på bilden, och fokuera istället på lillen på bilden. :-)
bby

Ni säger att jag måste våga prata, att jag måste öppna mitt hjärta.
Mitt hjärta pumpar hat ut i mina vener, vad finns det att se?
Ni säger att jag har sprickor i min fasad, att jag är trasig
Och visst, jag är inte som er, för jag har sett saker ni aldrig sett
Min ilska blev min last, min börda, mitt största problem

---

Fan, vad jag hoppas du har det bra i himlen.
Alla problem, jag hoppas att du slipper dem! 
If only you could see the tears in the world you left behind, sweetheart. R.I.P

 - Jag älskar dig. Vila i frid hjärtat.
<3
Shopping

Mamma och jag åkte till Netto och handlade lite. Finns lite allt möjligt i den affären, så det slutade med att jag kom hem med lite småsaker mamma köpte åt mig.