Tillbaka!

Sådär ja. Nu var det ett tag sedan jag var fullt så aktiv på bloggen. Har känt för att komma tillbaka men velat vänta ett tag. Nu är jag dock tillbaka på heltid. ;) Jag ska försöka fixa ny personlig design strax. Bjuder på några bilder på skolans lamm.




I've been broken before. I know what it feels like to see something funny and not be able to laugh.

I feel sometimes, that nobody's held me down and forced me to cry or made me hug them, or got to the inside of me. It's like I say 'Oh I'm fine' and I walk away. Nobody's ever said 'no you're not'.



Bättre uppdatering kommer när depressionen släppt.




Utmaning

Istället för de vanliga utmaningarna med frågor som finns överallt i bloggvärlden, vill jag be er om någonting helt annat. Jag råkade bläddra förbi denna videon på en blogg, som uppmanade sina läsare att se denna filmen. Jag bestämde mig för att göra det, och jag ångrar det inte. Filmen är en halvtimme och enkel att förstå på engelska.

Varför ska Du se den?

Joseph Kony kidnappar barn. Han ger dem vapen och tvingar dem att döda sina föräldrar, flickorna blir sexslavar. Joseph Kony har fört bort 30 000 barn, tvingat dem att vara barnsoldater i Afrika och kallar dessa för the Lord's Resistance Army, AKA 'LRA'. Just nu är han osynlig, väldigt få vet vem han är. Målet är att så många som möjligt runt om hela världen ska veta vem han är, eftersom det kommer leda till att han grips. Gripandet måste ske 2012.

Det handlar om 30 minuter. För många av oss i bloggvärlden handlar det om 30 minuter att svara på kommentarer, förbreda inlägg och kommentera andras bloggar. Eller kolla facebook. Istället - kan vi inte alla ta 30 minuter och kolla på detta klipp? Jag ber er. Titta på videon och sprid den.

http://www.youtube.com/watch?v=Y4MnpzG5Sqc



Naturbilder i solen



För två helger sedan var jag ute på min första fotorunda. Nu skulle jag nog vilja påstå att isen är helt borta, men jag har legat däckad och inte kunnat kolla efter. Och nu är jag på internatet, kom hit nyss. Är fortfarande trött och inte helt frisk. Undra när jag återfår min energi...



#teenagerpost



Just random shit. Dålig uppdatering eftersom jag är sjuk. Legat i influensa, förkylning och magsjuka i helgen, så missade systerdotterns dop & umgänge med vänner. Segt. Mammas kommentar? "Jag tror inte du har varit såhär sjuk på flera, flera år." Jag orkar fortfarande inte svara på kommentarer eller kolla in era bloggar, jag är ledsen mina kära bloggvänner. Orken finns inte.



Strömmas marsvinshanar #2


Marsvin: Pickles
Ras: Self


Marsvin: Smör
Ras: Self

Marsvin: Snickers
Ras: Nonself

Plats: Strömma Naturbruksgymnasiums djurhus
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000.
Övrigt: Marsvinshanarna på min skola, som skolan födde upp hösten 2011. Övriga marsvinshanar hittar ni HÄR.




De två understa bilderna: Marsvinshonornas bur som är nedfälld. Alla marsvin & kaniner kan även gå ut i en utomhushage när det är varmare ute, som är lika stor som inneburen. Brevid marsvinsburen, så är det en kaninbur - därför luckan är uppfälld. 



Awesome vecka!

Jag har knappt bloggat någonting denna veckan, har funnits så mycket annat roligt att göra! T.ex har jag umgåtts mycket med Anna, Bella, Disa & Josse i stallet både måndags och tisdags.


Josses häst

Dessutom har jag börjat prata mera med Sofia (och Nora), efter att vi knappt tilltalat varandra på en månad. Känns bra att vi börjat umgås lite igen! Vi hade så kul i höstas. Så mycket har hänt sedan dess. Jag har förändrats mycket under dehär sex månaderna på skolan. Har blivit mycket mer öppen, social och lycklig. Även om ångesten äter upp mig fortfarande, så ser jag ljuset i tunneln oftare iallafall. Dessutom har jag pratat mycket med Michella och Emma denna veckan, kul att lära känna lite nytt folk. :)

I måndags kväll rakade jag även av mig håret lite, så numera har jag sidecut. Första bilden är tagen samma dag, hehe. Carro som fixade, blev jättenöjd. :>

 

I onsdags satt jag, Michella och Almina i Fredriks rum och spelade spel. Eller ja... Det var inte så mycket Michella fick spela, hon krockade mest. ;) Och i torsdags satt jag mest inne på mitt rum och läste bloggar och tog det lugnt. Hade ingen lust att hitta på något. :)

Idag ska jag åka hem till Göteborg, umgås med finaste bästa vän och bla köpa vax. Troligtvis äter vi pizza ute och allmänt umgås. Imorgon, lördag, blir det dop för min yngsta systerdotter Wilma och på söndag vet jag inte vad jag kommer hitta på, men tänkte vara hemma och ta det lugnt. Eventuellt dra till Botaniska Trädgården och fotografera.



Strömma's marsvinshanar #1

Jag hade fotoinspiration en dag och har väldigt få bilder på marsvin, så jag bestämde mig helt enkelt för att ge mig ut och fotografera skolans sex marsvinshanar. Bilderna är mejlade till Strömmas djurhus och tanken är att dem som småningom ska upp på skolans djurhus facebooksida. Kul att få användning av bilderna. Alla marsvinshanarna vi har just nu har skolan fött upp själva.

Det kommer att komma upp yttligare ett inlägg med bilder på marsvinshanarna på bloggen imorgon.


Marsvin: Biff
Ras: Self


Kakan

Marsvin:
Kakan
Ras: Self
Plats: Strömma Naturbruksgymnasiums djurhus
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000.
Övrigt: En av marsvinshanarna som skolan födde upp och behöll hösten 2011.