Vardag

Vardag. Denna utmaningen var riktigt svår faktiskt, och jag vet inte hur jag ska tolka den riktigt. Min första tanke var att visa där jag tillbringar mest tid, men det är väl i princip i skolan, och mitt rum, och det har jag ju börjat. Och ingen vill väl se en vanlig grundskola?Jag har ingen bild på mormors lägenhet, men den känns som mitt andra hem. Jag älskar att vara hos min mormor. Oavsett om vi bara sitter och pratar om hennes tid innan hon flyttade till Sverige, om vad vi gjort om dagen, eller diskuterar någonting. Eller även om vi sitter helt tysta. Det är helt enkelt underbart. Hon är som min bästa vän!

Jag hälsar på mormor flera dagar i veckan, det borde ju klassas som vardag?! ;)TrasigDet är en väldigt tung bok, och alldeles för känsliga människor borde kanske inte läsa den. Har man riktigt svårt för barnporr borde man inte läsa boken. Shy Keenan berättar väldigt självutlämnande om sin berättelse. Som läsare får man följa med när Shy blir våldtagen och misshandlad, när hennes styvfar lurar i socialen att Shy försöker tvinga honom att låta henne suga av honom, genom att trycka sig mot hans kön. Hon berättar även hur hon försöker hindra sin styvfar från att göra illa hennes lillasyster, och väldigt mycket mer.

Jag rekommenderar absolut boken, den var klart läsvärd! Min bästa kompis ska faktiskt låna boken och läsa den.
Hästtävlingar/utställningar

Jag har inte tillgång till att fotografera hästar i Göteborg. Jag skulle förstås kunna åka till närmsta ridskola, men det blir sällan av. Kul att springa runt ensam i ett okänt stall och fotografera på. Jag vet att många av er som läser min blogg är hästintresserade, så har ni några tips om hästtävlingar/utställningar i Sverige i år? Helst under våren/sommaren.
Jag tänker inte på t.ex Sthlm horseshow, utan det kan vara något litet. En regionell eller lokal hästhoppning kanske kommer äga rum på din ridskola, eller känner du till någon bra ridskola du vet att det kommer tävlingar på? I vilken gren spelar inte så stor roll.

Det bästa vore ju om utställningen/tävlingarna låg nära Göteborg. Men även om tävlingen inte ligger I GBG så tipsa mig gärna. Vem vet, jag kanske kan ta mig dit. Hittar ingenting i princip när jag googlar på det, så jag tänkte fråga mer er...
50-årsjublieum för Jaguar E-Type & Volvo P1800

Jag erkänner, jag är lite av en bilnörd. Jag tycker om att se bilpogram, jag gillar bilrace (även om jag aldrig sett ett irl) och visst kommer jag någon gång i livet befinna mig på en tävling och fotografera. Även bilutställningar skulle jag grymt gärna vilja gå på, speciellt tycker jag om de äldre modellerna. Tillexempel är jag kär, sedan väldigt många år tillbaka, i Mercedes SL 500. Svart. Jag har alltid känt att "en sådan vill jag äga när jag blir äldre", och i takt med att jag blir äldre (Jag måste varit 12 när jag fann min kärlek till den bilen) håller den känslan sig kvar.
Jag är däremot sämst på att komma ihåg bilmärken och detaljer, det har jag svårt för i övrigt att komma ihåg.

2011 är det 50-årsjubileum för Jaguar E-Type (Googla om du inte vet vad det är för någon bil, den är grymt snygg!) och Volvo P1800.

Jag snubblade över lite fakta om just Volvo P1800 också:

"Volvo P1800 sattes i produktion våren 1961, något som var efterlängtat av många efter att bilen rönt stor uppmärksamhet året innan. Detta tänker Volvo uppmärksamma på ett storslaget sätt.
På världens största utställning för klassiska fordonTechnoClassica i tyska Essen 30 mars till 1 april – deltager Volvo genom att ta dit en unik samling P1800. Volvos tema på utställningen blir så klart ”Volvo P1800 50 år” och ansvarig för evenemanget är Claes RydholmVolvo Cars Heritage."
Källa.

Hur kul vore det inte att gå på den utställningen liksom? Synd att jag inte är 18 år än, då hade jag nog dragit dit.Skridskoåkning/ishockey

Niorna i min skola var iväg och åkte skidor. Jag stannade på fast mark och fotograferade istället för att åka, passar mig mycket bättre, haha!

Eftersom jag inte direkt är kompis med alla nior, känns det lite fel att lägga ut närbilder på dem utan deras godkännande, så det blir bara dessa bilder då ni ser de på håll. Tyvärr.
Modeller: Niondeklassare i min skola.
Plats: Skridskohallen, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40(4) En speciell låt för dig och din älskling.

Dag 4 - En speciell låt för dig och din älskling.

Eftersom jag är singel, så föll valet direkt på min och Malins låt! Jag skulle vilja påstå att det är lite av våran låt iallafall, eller vad säger du, tjejen? Jag kan inte direkt beskriva för er varför den låten betyder något för oss, och för er kommer den nog inte betyda någonting alls. Låten heter iallafall Evert - Eddie Meduza.

<Spotifylänk>

"Du gamle Evert, jag är påväg nu
Det var ett tag sen vi såg varann
Men jag har med mig just det du gillar,
så vi kan festa allt vad vi kan.

Evert är den bästa kompisen jag har
Såna gubbar finns det inte många kvar
Och om jag är ledsen någon gång ibland
Hjälper han mig då så gott han kan.

Jag går på stigen som går till Evert
Och hjärtat sjunger en glädjesång
Jag får väl gå här i några timmar
Jag är väl framme ikväll någon gång
Det blir skönt att sitta ned och vila sig ett tag
När jag kommit fram till Evert blir allt jättebra"

Resten av listan hittar ni HÄR.Dag 11 - Tokigt!


Jag älskar att alla ser så chockade ut!! Typ "OMG BEA FICK NÅGOT I ÖGAT HELA VÄRLDEN STANNAR" - Linnéa W.
Den kommentaren beskriver bilden ganska klockrent.

Modeller: Béatrice, Linnéa, Diana & Richard.
Plats: Skridskohall, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40
(3) En låt av en artist jag beundrar

En låt av en artist jag beundrar.

Jag beundrar Nanne Grönvall väldigt starkt,
just eftersom hon är så underbart mån om sina fans! Hon tar sig tid att mejla med dem bla, och får hon reda på att något av hennes fans mår dåligt finns hon alltid där för den personen. Jag mejlade med Nanne när jag mådde dåligt, och hon hjälpte mig verkligen.
Jag har träffat Nanne Grönvall IRL en eller två gånger, och hon var lika trevlig och glad som förut. En rolig sak är också att när jag var mindre hade jag en fanhemsida om Nanne, och då länkade hon min hemsida från sin blogg! Alla fansidor länkade hon, och det gör hon fortfarande. Hon är en underbar människa, och även fast jag inte lyssnar på hennes musik alls längre i princip, så står hon fast som en av de människor som varit mina förebilder som yngre, och till viss del är hon nog det fortfarande.
Inte så konstigt att jag gillar henne va?

Det är svårt att välja ut bara en favoritlåt med henne. Det var ännu svårare att hitta den på spotify och youtube, den fanns faktiskt inte där. Min allra favoritlåt med henne är Pissenisse. En annan bra låt är dock Alla mina ansikten.

Resten av listan hittar ni HÄR.För en sekund är världen alldeles stilla

Skruvar upp Lillasyster, hoppas på att slippa bli störd och kryper ihop i sängen. Mitt hjärta bunkar hårt och jag vaggar lätt fram och tillbaka, trycker ned ansiktet i kudden och kväver mig själv och mina försök att skrika. I mitt huvud skriker jag. Varför förstår du inte? Vad är det som du vägrar acceptera? Varför älskar du mig inte tillräckligt för att lyssna på mig? Vad fan förstår du inte? Ilskan blir för svår att acceptera och jag trycker in naglarna i handleden, ristar mig själv tillräckligt djupt för att blodet ska börja rinna. Jag skiter blanka fan i vart blodet rinner. Här ligger jag i min säng, i min lägenhet, och allting är precis som vanligt. Jag vet vad som kommer ske, jag vet vad jag tror kommer ske inom snar framtid, men jag vet inte om det som sker då är för två personer eller bara en. Kanske börjar det med två och slutar med en. Jag vill inte veta slutet på denna saga, men jag vill att detta tar slut. Sjukdomen har inte bara tagit dig, utan också mig. Ett liv utan sjukdomen vågar jag inte ens drömma om, för jag vet att det är ett liv utan dig isåfall och det är det enda jag inte klarar av. Jag behöver ju dig. För fan, jag behöver ju dig.
Jag drar lass som är alldeles för tunga för mig, jag bär bördor som är alldeles för tunga. Jag har en sorg som tynger ned mitt klena hjärta. Mina andetag är rossliga, och mina kinder är blöta. Denna eviga smärta, denna eviga sorg; det blir aldrig bättre. Fem steg bak tre steg fram. Genom väggen hör jag allting, hur du hostar så det låter som att lungorna ska ge med sig när som helst, hur du drar efter andan du inte har, hur du förtvivlat försöker dricka vatten men upptäcker att det inte hjälper dig. Genom väggen hör jag dig harkla dig, försöka somna om igen. Jag trycker kudden över huvudet och försöker glömma allting. Det är likadant varje natt, och ingenting man vänjer sig vid. Jag vet att det är slut snart, och jag gör allt för att förhindra det. Den döendes hesa skrik blir svagare och svagare. Försiktigt rör jag vid din kind, sluter mina ögon och för en sekund står hela världen stilla. Utanför är det rusningstrafik, alla vill hem från jobbet. Någon kommer köra för fort och köra på någon som inte tittar sig ordentligt innan den går över gatan. Utanför röker någon en ciggarett och det kan vara vägen till ett kaos, ett helvete. Några klarar sig ur det mildrigt, men för dig är det en evig kamp. Din kamp kommer pågå tills det tar slut. Det står mellan dig och sjukdomen. Jag vet vem som kommer vinna om det fortsätter såhär... Men har du insett det, mamma?

(Till er som inte känner mig: Oroa er inte. Jag gillar att skriva tunga texter och det är ingenting. Även falska texter blir skrivna såhär, det blir bättre inlevelse om ni tror jag upplever det. Men som sagt, don't worry. Everything is alright)
Det här gör mig glad.

"Det här gör mig glad."
Det är helt omöjligt att bara ta en sak jag blir glad utav, så här kommer det som gör mig lyckligast!


Mina syskonbarn! - Barn i övrigt är otroligt mysiga.


Mina två fantastiska bästa kompisar gör mig också grymt glad!

... Och självklart fotografera. Men det visar väl bilderna på att jag gillar?Bokköp

Jag var somsagt på bokrean med mamma idag. Min underbara mor betalade alla böcker åt mig, så det kan hända att jag beger mig in till någon större bokaffär imorgon och köper yttligare en bok eller två. Dessa blev det iallafall.


Trasig - 59 kr
Nattfrost - 39 kr
Kvinnorna på 10 våningen - 69 kr
Lilla hjärtat - 69 kr
Anteckningsbok - 5 kr/st
A4 block - 10 kr
Gummibandsmapp - 15 kr/st


Deckare.
Baksidetext:
"Ett äldre par hittas döda i sitt hem - mannen är skjuten i huvudet och kvinnan har fallit ur sin rullstol och ned för en trappa. Först tror polisen att det rör sig om en familjetragedi men när det visar sig att de har dött med en veckas mellanrum inser de att en tredje person måste vara inblandad. Av deras vuxna barn syns inte ett spår.
Det är kriminalkommissarie Jonfinn Vanmanns sambo Anita Hegg som leder undersökningarna och till sin förvåning upptäcker hon att hennes partner har stått familjen nära i sin ungdom. Han är dock väldigt ovillig att berätta om denna relation och varför den tog slut.
Valmann själv är involverad i utredningen av ett skelett som har påträffats i en skog och man försöker nu fastställa dess identitet. Under utredningen står det klart att fallen har ett samband men Valnann vägrar att erkänna detta. Snart ställer sig alla frågan: Vad är det som Valmann så desperat försöker dölja för sina kollegor och sin sambo?"


Deckare.
Baksidetext:
Det som den gamla cigarettförsäljerskan Lieu sett, går inte att förklara bort. Kvinnan med sportbagen säljer nyfödda barn till västerländska par. Det sker i parken intill Lieus kvadratmeterstora handelsplats på en Hanoitrottoar. Lieu vet, för hon har spanat.
Det soldaten vet, går inte heller att förklara bort. Den svenska biståndsarbetaren Lasse Johansson har skadat flera unga flickor svårt. Sexuellt och svårt. Soldaten vet vad vissa män kan använda glödlampor och fjärrkontroller till.
Den svenska kvinnoläkaren Ellen arbetar på ett sjukhus i Hanoi. När hennes vägar korsar Lieus och soldatens, förstår hon det som ingen velat tro ...
(Denna bok är nummer två i serien om Ellen.)


Thriller?
Hon var bara borta några timmar ...
För Alice Fancourt betyder den två veckor gamla dottern Florence allt. Så det är något motvilligt hon lämnar ifrån sig flickan för en stunds avkoppling på ett exklusivt par; en present från svärmodern Vivienne. Alice övertalar sig själv att Florence är i goda händer hos maken David men när hon återvänder till bostaden får hon sitt livs chock; barnet i sängen är inte hennes!
Trots Davids protester kontaktar Alice polisen. Kriminalassistent Simon Walterhouse fattar omdelbart tyckte för den stackars kvinnan, men tvivlar på hennes märkliga historia. Och hans kvinnliga chef, Charlie Zaltier, är övertygad om att hon lider om vanföreställningar orsakade en av de förlossningsdepression. David å sin andra sida är helt säker på att hans hustru antingen ljuger eller har blivit galen och han börjar bete sig alltmer hotfullt. Den enda som inte helt tvivlar på Alices historia är Vivienne.


TRASIG handlar om Storbritanniens mest omskrivna pedofilhärva. På ett rakt och självutlämnande sätt berättat Shy Keenan om sina fruktansvärda upplevelser.
"Jag föddes och trasades sönder i Birkenhead. Oönskad, misshandlad, såld, bortbytt, fotograferad, filmad, lämnad att dö, fördärvad. Men jag föddes även med en brinnande eld inom mig. Jag kallar den för min Felixeld. Jag är inget offer - det ordet beskriver bara vad jag råkade ut för. Inte heller är jag en överlevare för det antyder att jag kommit över allting. Jag är en Fågel Fenix och det pågår en ständig process inom mig. Detta är min berättelse."
24 februari 2011

Efter lunch var det dags för att åka skridskor/spela hockey. Jag hade ingen lust att åka, inte Veronica heller, men vi drog dit ändå för närvaron. Den perfekta idén för att inte åka - "Jag kan ju fotografera dem andra när dem åker?" Så nu sitter jag med 107 bilder från skridskoåkningen och ska kolla igenom dem. Alla bilder åkte upp på Facebook, och eftersom jag inte vet om folk vill vara med på min blogg också, så kommer det inte någon närbild på några specifika personer från skridskoåkningen.
Förövrigt var jag på bokrean idag och fick med mig ett par böcker hem. Mamma var snäll och betalade dem åt mig!


Dessa böcker köpte min mor åt mig.


En bild på niorna när dem spelar hockey.
"Dagens"Eftersom jag aldrig kör dagens outfit fick det bli just det idag! Såhär har jag alltså sett ut idag.Göteborg

Göteborg, Centralstationen.


Plats: Centralstationen, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Plats: Centralstationen, Göteborg.
Fotograf: Veronica
Kamera: Nikon D4023 februari 2011

Dagen började med att jag försov mig enda till lunch (det är något med mig och ställa in mig på skola efter lov, jag är inte enda med det problemet). Då kom Johanna och Veronica, mina bästa kompisar, och hämtade mig. Jag fick en tändare av Veronica, som hon köpt i Italien åt mig! Väl i skolan fångade svenskaläraren upp mig direkt, för jag skulle göra nationella. Vi var väl fem stycken som gjorde nationella. Jag tyckte det var väldigt enkelt. 40 minuter innan tiden var slut var jag färdig, så jag läste igenom häftet några gånger, sedan lämnade jag in det. Jag gick glatt till Johanna och hon sa "What, är du färdig redan? Jag hann inte ens med den sista när jag gjorde..." "Men det var ju jätte enkelt!"
Bild på tändaren kommer imorgon...

Efter skolan hängde jag och Veronica i stan 15-17:00. Det är -8, inte så jättekallt, men tillräckligt. Hon lekte mycket med min kamera också. :>

Fotograf: Veronica. Jag tycker det blev en fin bild på mig!
De två övesta bilderna har jag fotograferat.
22/2 - '11

Denna dagen började inte bra alls. Jag vill inte gå in på några detaljer, men det är ingenting som hänt eller så. Jag känner mig bara trött och uppstressad efter en veckas frånvaro i skolan. Jag börjar dessutom känna mig krasslig redan igen. I lördags var jag ju som bekant på kalas, och två av mina syskonbarn är sjuka nu, jag var även barnvakt åt Liam på lördagen, så han har ju pussat på mig... Typiskt.

Jag gick hem till mormor efter skolan. Ringde henne och hon ville gärna att jag kom ned då snickaren skulle fixa en sak åt henne, och hon ville gärna ned till tvättstugan. Så jag gick självklart dit. Snickaren kände igen mig, eftersom jag tydligen var väldigt lik min mor. Jag håller inte riktigt med om det.

Förövrigt har jag bara diskat, gjort SO läxan, slappat vid datorn, tagit ett långt varmt bad (och en kall dusch efter det) och läst skvallertidning under tiden, pysslat om mig själv lite. Just nu känner jag mig väldigt avslappnad faktiskt, vilket känns väldigt skönt. Jag ska ta mig ett glas coca cola (jag har ju faktiskt inte druckit mer än två glas på någon vecka) nu och läsa bloggar.

Hur har eran dag varit?
Konsertprat/musiklektion

Musiklektionen förut var riktigt awesome. Vi fick sjunga på ett par låtar, bla "I need a dollar" (Aloe Blacc). Dem som känner mig vet att jag älskar musik. Så när jag och min bästa kompis kom med i kören var lyckan stor faktiskt. Jag vill inte gå musikskola (som Johanna vill/ska) eller bli någonting inom musik, men känslan när man står på scenen. Den är underbar.

Min musiklärare pratade om att ha en konsert på kvällen lite längre fram. Hur kul som helst ifall det skulle bli av. I slutet av lektionen fick vi elever tänka hur vi ville ha det. Roliga förslag som dök upp var bla:
Folk (i kören) kan gömma sig under scenen, och komma fram. Kartonger framför scenen också, så man inte ser att någon ligger där först. Denna idé tycker jag är ganska dum, för vem vill ligga under scenen bland allt damm? Tänk om vi står och sjunger någon ljuston så ligger dem under scenen och råkar nysa. Men syftet med det är att publiken ska chockas lite. Andra idéer var att vi klär ut oss i t.ex 80 tals kläder, att några är "rika" och några "hemlösa", att någon klär ut sig till Anna Anka och någon till Maria Montazami, att halva scenen är upplyst medans andra är lite mer mörk. De fattiga är dem som får vara där scenen är lite mer mörk.

Dessutom ska kören uppträda när skolan har Öppet hus också. Då blir det väl fem konserter kan jag tänka mig. Det blir ingenting på skolavslutningen, det är väl främst därför vi har konsert. En annan orsak till att vi uppträder så många gånger är ju förstås för att det är så himla kul.

För mig blir det ju även uppträdande på skolavslutningen också, mer om det HÄR.
Veckoplanering v. 8Som ni ser har jag inte så mycket inplanerat denna vecka, jag ska försöka plugga även de dagar som inte står där, men det beror ju på när jag får läxorna och hur mycket jag ligger efter/dvs hur mycket jag måste plugga. (2) En låt som påminner mig om en speciell tid/period i mitt liv

Jag älskade Guns 'n' roses back then, och jag spelade sönder denna låten lite för hårt när jag och min dåvarande bästa kompis Malin gick skilda vägar. Egentligen spelade jag den hela tiden sista tiden vi hade kontakt. You gotta make it your own way... Det måste vara åtminstone två år sen nu. Minst.

"And please remember that I never lied
And please remember
how I felt inside now honey
You gotta make it your own way
But you'll be alright now sugar
You'll feel better tomorrow
Come the morning light now baby


And don't you cry tonight
And don't you cry tonight
And don't you cry tonight
There's a heaven above you baby"

Spotifylänk.

Hela listan hittar ni HÄR.
Måndagslista 20/2 - 2011

Måndagslista.

Idag är jag glad över:

♦ Jag är frisk nog att gå till skolan.
 ♦ Jag får äntligen lite rutiner igen.
♦ Kan träffa kompisarna igen.
♦ Veronica har kommit hem från Italien.
♦ Veronica har med sig en tändare från Italien till mig. :>
♦ Min mamma är frisk.

Sådär ja, där var min måndagslista. Fler måndagslistor hittar du hos Jenny.
Dag 8 - En favoritbild

Detta är definitivt en av mina favoritbilder.

Resten av bilderna från den fotograferingen hittar ni HÄR.

Rosbukett(1) En låt som beskriver min musikstil

Att hitta en låt som beskriver min musikstil känns ganska omöjligt. Jag har sjukt bred musiksmak. Efter många om och men får det väl bli en Simple Plan låt till slut. Exakt varför jag valde denna låten... Tja, jag älskar Simple Plan sedan flera år tillbaka. Speciellt denna. Life won't wait, I guess it's up to you... 

Spotifylänk

Hela listan hittar ni HÄR.
Utmaning - 14 dagar med min musik

Jag hoppar på yttligare en utmaning, trots att jag just nu håller på med 30 dagars utmaningen. 
Som vanligt, efter att jag gjort ett inlägg (t.ex nmr 1) länkar jag det inlägget i detta inlägg också...

Utmaning - 14 dagar med min musik.
Egentligen ska man bli utmanad för att göra den listan, men det skiter jag i och kör på iallafall! Jag har ganska konstig musiksmak, säger vissa. Jag kan utan problem lyssna på Per Gessle, Gyllene Tider och Pugh Rogefeldt (Ok, bara någon enstaka låt med honom, but you get the point...), till Petter, Ken Ring, Marilyn Manson, Dead By April, Totalt jävla mörker, Nanne Grönvall, Kelly Clarkson, Pink. You get the damn point, jag kan lyssna på det mesta! 

Dag 1 - En låt som beskriver min musikstil
Dag 2 - En låt som påminner om en speciell tid/period i mitt liv.
Dag 3 - En låt av en artist som jag beundrar.
Dag 4 - En speciell låt för dig och din älskling.
Dag 5 - En låt som får mig att tänka på en gammal vän.
Dag 6 - En låt som påminner om min nuvarande bästa vän.
Dag 7 - En låt som påminner om tuffa tider, som jag fortfarande får "den där känslan" av.
Dag 8 - En låt som påminner om en speciell dag.
Dag 9 - En låt som betyder mycket för mig.
Dag 10 - Den bästa låten just nu.
Dag 11 - En låt från min favoritartist of all times.
Dag 12 - En låt från en ny favoritartist.
Dag 13 - Den bästa videon just nu.
Dag 14 - En låt som gör mig glad.En bild jag aldrig laddat upp

En bild jag aldrig laddat upp.Random blomma från Värmland, btw. I miss that place.Ellas första födelsedag

Hela familjen samlades hemma hos min syster Therese för att fira Ellas födelsedag igår (19 februari 2011). Hon fyllde ett år, den lilla.
Therese och Andreas bjöd oss på spagetti och köttfärssås samt två olika tårtor. En riktigt mysig dag. Blev en riktig bildbomb, speciellt med bilder på Ella, men hey - det var ju henne dagen handlade om?
De flesta bilderna är fotograferade av mig, med Therese's kamera. Annars är de fotograferade av någon av mina systrar.Jag tror jag fick den första bilden någonsin på alla tre syskonbarnen tillsammans?

Såhär ser jag alltså ut när jag inte är framför kameran.

Ellas egna lilla tårta, bakad utan ägg. Alla tre tårtor är hemmagjorda.

Plats: Hemma hos min syster.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Häst.Plats:
Mina Gudföräldrars sommarbete, Värmland
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Grönt

Jag fick gräva i arkivet lite, och jag kunde inte välja endast en bild. Så här har ni ett par stycken jag tycker passar in under "grönt". 

Update by facebook

Jag har förkortat min dag på facebook, varsegod att få en smygtitt. Dock strök jag över våra efternamn, så offentlig vill jag inte bli.


Min syster tackade mig på facebook.


Min kompis Malin tycker jag är mogen, håller ni med henne om detta?Dag fyra och fem. Min hobby och en gammal bild.Jag har hur många hobby/intressen som helst, haha! Hundar är ett av dem. Min syster hade en underbar blandrashund som tyvärr lämnade oss efter bara drygt två år, av en rad andledningar... I somras var jag hundvakt några dagar åt denna sötnosen dock. Andra intressen jag har är fotografera och mycket mycket mer.

Eftersom jag glömde att göra igår får jag köra på med dagens också, en gammal bild:


Fick rota en stund i arkivet... 2009-03-14. Min förstfödde systerdotter fyllde två år och hade kalas. Snart fyller hon fyra år. Kanske inte bästa bilden, men jag tycker hon blev klart sötast på denna!Scary movie.

Ett gäng tonåringar dödar av misstag en man och gör sig av med kroppen. Efter ett år börjar de förföljas av en seriemördare. Men vem vill seriemördaren egentligen åt, och varför?

Filmen är inte läskig. Den är rolig, men inte läskig. Är man rädd för skräckisar kan man definitivt se denna, om man gillar humor likaså. Ett urdrag ur en av scenerna när seriemördaren ringer en av tonåringarna och säger att han är i huset.
"Jag är i huset. Gissa var jag är?"
"Bakom soffan?"
"Va? Hur vet du?!"
"Jag ser dina fötter..."
"Vänd dig om och titta inte!"
(Tjejen vänder sig tveksamt om)
Mördaren gömmer sig under mattan och säger till sig själv "Näeee.. Inte här" och gömmer sig sedan bakom gardinen. "Nu då, vet du var jag är?"
(Tjejen ser)
"Nej, Herr Mördare."
Då hoppar seriemördaren fram.
Jag vill inte dö, jag vill bara inte levaJag insåg att jag fortfarande inte skrivit en bokrecesion från "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva". And to be honest, det kommer ingen. Jag finner inga ord för att beskriva den. Läs den, annars missar ni något.Det är du och jag mormor. Jag älskar dig.

Du har alltid varit min trygghet. När det varit jobbigt hemma och jag och mamma bråkat om något litet, eller jag behövt komma bort från allt, då har jag kunnat gå hem till dig och bara sitta med dig i några timmar. Oavsett om vi pratade minnen eller bara pratade, eller satt helt tysta så hjälpte du. Bara du läker min själ, mormor. Jag är hos dig flera gånger i veckan. Ja, ditt hem är som mitt andra hem, jag älskar dig. Jag är så tacksam över att jag har dig.
När vi var i Värmland och du berättade en historia din mamma berättat för dig, jag blev verkligen glad. Historien i sig var verkligen förvånansvärd och så, men att du berättade det för mig när vi satt där ensamma. Det gör mig glad.

Jag har den allra bästa mormor'n i världen... Alla som träffar henne säger alltid "Åh, jag blir så glad av din mormor! Hon verkar alltid så lycklig!"

Jag längtar tills mormor bor ensam igen, så jag kan bo hos henne bara någon helg. Jag skulle ge hela världen till dig mormor. :)
M som i Militärhund.


Militärens ena hund spårar igenom bil.

Dog is Man’s best friend... Except for them drug-sniffing dogs! Those fuckers are tattle-tales! Why you gotta tell on me, German Sheperd?
~Mitch Hedberg.

Modell: Militären
Plats: MyDog, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Dag tre, en familjemedlem :)

En familjemedlem...

Min systerdotter Ella, som är den yngsta i min familj. Drygt 11 månader gammal.
EllaDag två

Favoritpryl. Det är min kamera, och den har jag ingen bild på, så det blir väl min mobil. Jag har en huawei just nu. Fick den av mamma i julklapp. Den är okej, jag skulle nog hellre ha en bättre, eller nån iPhone. Kanske köper mig en iPhone till mig själv när jag fyller 16 år. Eller så går jag tillbaka till att ha knappar... En mobil med tangentbord vore nog något för mig. Min storebror fick min förra mobil (haha, have fun with my old pink phone...) så jag kan inte byta tillbaka heller. Blir fast med denna jäklen i vilket fall som helst... Och nej, jag byter verkligen inte till den rosa mobilen så brorsan får denna. Aldrig.

Anyway, här har ni min mobil, i en skitkass mobil;Måndagslista, idag är jag glad över...

Första gången jag hakar på denna lista, men har sett den på flera bloggar och tycker den är intressant, så jag hakar på.

Idag är jag glad över att:
- Jag har sportlov.
- Jag ska vara med min bästa vän (Johanna) imorgon.
- Jag har dammat idag med bakpulver för första gången, resultatet blev bättre än jag förväntat mig.
- Jag börjar äntligen bli frisk igen, heja mig!

Annat jag passar på att vara tacksam över (känns inte riktigt som samma sak men det kanske det är?) är att mamma är frisk, att jag fått en till underbar dag att leva, även om jag inte gjort annat än att sega och städa idag, att mina kompisar mår bra och roar sig. Speciellt Veronica, hon har så roligt att hon åkt till Italien.Alla hjärtans dag.

(Tidsinställt inlägg)

Idag är det alla hjärtans dag och de flesta här ute i världen firar det nog med extra mys. Jag har aldrig brytt mig om alla hjärtans dag, men några hjärtbilder får ni trots allt. :) Ni kanske vill fira. ;)Två hjärthalsband jag fick med i en julia tidning nu i dagarna när jag var sjuk.
Sometimes love just ain't enough.

Annat hjärttema har jag haft tidigare;
hjärttema.

Vad ska ni göra, ska ni skita i dagen eller mysa med några/någon speciell? :) Berätta!"He's gonna make you pay for what we done, he got a gun! Joey Run, Joey Run..." eller "The boy is mine!"

Jag blev sjukt sugen på att uppträda med 'Run Joey Run'. "Daddy please don't, it wasn't his fault. He means so much to me. Daddy please don't, we're gonna get married. Just you wait and see!" Jag skulle nog helst sjunga delen där pojken sjunger (Joey). Johanna eller Veronica kan ju sjunga refrängen? ;)

Eller jag och Johanna som uppträder med 'The boy is mine'. "You need to give it up, had about enough, it's not hard to see - The boy is mine. I'm sorry that you seem to be confused. He belongs to me, The boy is mine!"

Fan vad fint det vore... ;)
Jag, Johanna och Veronica ska uppträda med 'Efter plugget' (Factory) nu på skolavslutningen i nian. Det blir awesome.
"Nu är det bara en sommar kvar, ungefär 59 dagar, så ska man göra som alla andra. Man ska in i cirkeln och vandra. Jag vet inte vad jag ska göra, nu när plugget äntligen är slut. Kom så sticker vi nånstans. Tar ett par bira och sen drar ut.
Du efter plugget, det fixar sig alltid. Du efter plugget, det löser sig nog. Du efter plugget, ta en dag i taget. Du, jag brukar ha tur". Awesome.Dag ett.Dag 1: Självporträtt...Fotoutmaning!

Fotoutmaning!

(Klicka på den dag du vill se, så kommer inlägget med den bilden i upp. Om jag hunnit göra just den dagen då alltså. Länken öppnas i ett nytt fönster).

Dag 1: Självporträtt
Dag 2: Favoritpryl
Dag 3: En familjemedlem
Dag 4: Min hobby
Dag 5: En gammal bild
Dag 6: Tema "grön"
Dag 7: En bild som jag aldrig lagt upp
Dag 8: En favoritbild
Dag 9: Dagens
Dag 10: Detta gör mig glad
Dag 11: Tokigt
Dag 12: Min vardag
Dag 13: Tema "ljus"
Dag 14: En vinterbild
Dag 15: Kärlek
Dag 16: Självporträtt i svartvitt
Dag 17: Ett ögonblick
Dag 18: Känslor
Dag 19: Här bor jag
Dag 20: Tema "olika"
Dag 21: När jag var liten
Dag 22: Mitt beroende
Dag 23: En sommarbild
Dag 24: Detta gör mig glad
Dag 25: I all hast
Dag 26: Detta skrattar jag alltid åt
Dag 27: Tema "två"
Dag 28: Väder
Dag 29: Nyaste bilden på mig själv
Dag 30: Valfri bild
If anyone ask I'll them we just grew apart. What do I care if they believe me or not.

Jag är trasig.
Ångesten river mig i bröstet hela tiden.
Skräcken på vågen...
Jag känner mig värdelös som inte är lycklig.

En övrig kommentar till denna 'dikt' lär ju inte behövas.
Alla tonåringar är mer och mindre trasiga...
Brudens far.

George Banks får en chock när hans enda dotter kommer hem och berättar att hon är förlovad! Förbredelserna för bröllopet gör han knappast lugnare. Inte heller bröllopsarrangören lugnar nerverna särskilt mycket.
Allt ifrån att hamnat i blivande svärsonens familjs pool med deras bankbok från att hamna i fängelse efter ett bråk om korvbröd i affären och snöstorm på själva bröllopsdagen.

En av de roligaste delarna i filmen, enligt mig, är när George och hans fru ska till den blivande svärsonens föräldrar.
"Svärföräldrar... Jag har aldrig förstått det, svär vi på något?"
Haha, så klockren. När jag var liten sa jag tydligen "Varför säger man svärföräldrar? Svär dom mycket?" :P

Filmen är bra, skulle rekommendera den. :)Brudens far.

George Banks får en chock när hans enda dotter kommer hem och berättar att hon är förlovad! Förbredelserna för bröllopet gör han knappast lugnare. Inte heller bröllopsarrangören lugnar nerverna särskilt mycket.
Allt ifrån att hamnat i blivande svärsonens familjs pool med deras bankbok från att hamna i fängelse efter ett bråk om korvbröd i affären och snöstorm på själva bröllopsdagen.

En av de roligaste delarna i filmen, enligt mig, är när George och hans fru ska till den blivande svärsonens föräldrar.
"Svärföräldrar... Jag har aldrig förstått det, svär vi på något?"
Haha, så klockren. När jag var liten sa jag tydligen "Varför säger man svärföräldrar? Svär dom mycket?" :P

Filmen är bra, skulle rekommendera den. :)Kärlekens makt.

Amerikansk drama från 2000.

Cate, ägarinnan till en liten secondhandbutik, är tillsammans med en snobb. Men I samma stund Cate träffar Harry blir hon förälskad och inser vad riktig kärlek är. En rad prövningar står på tur, när Harry får beskedet att han har cancer. Istället för att lämna honom, bestämmer dem sig för att gifta sig istället.

Min åsikt om filmen är att den är helt okej! Den var okej att ägna drygt 100 minuter åt.
Jag tycker det har gått utför med Melodifestivalen... - Mor

Jag och mamma tittade på Melodifestivalen förut.
Mamma var inte alls road, vilket jag däremot var. ;) Hon hade nog hellre suttit vid datorn, haha.
Jag smsade med Malin hela tiden med. ;)

Sms.
Jag: Jag älskar folk som döper låtar till 7 days & 7 nights (Brolles låt). Som om det inte är logiskt att det är lika många nätter som dagar.
Malin: Haha. Mkt som inte är logiskt.
Jag: Hm. Babsan. Hiss eller diss?
Malin: Diss.
Jag: Skojar du? Äkta bra ju. Helt underbar och låten gör en asglad.
Malin: Nej. Jag skäms.
Jag: Omg jag älska den.

Irl säger mamma ungefär samtidigt:
- Jag tycker det har gått utför med Melodifestivalen...

Jag: Man blir liksom glad och vill sjunga med i ohlala!
Mor: Man får liksom huvudvärk.
Kikko (sms): Jag är på din mors sida.

Malin: Haha. Du bah 'elektriska stötar i huvudet'
Jag: Denna är ju assvängig!
Malin: Tkr de är lite störande.
Jag: What.

I övrigt lär ju alla uppdatera er om vad de tyckte, så jag låter bli. Palla.
Fotoidéer

Uttråkad, eller bara fotosugen och inte vet vad du ska fotografera? Det finns faktiskt en hel del hemma man kan fotografera - man tänker bara inte alltid på det. Och självklart kommer dessutom fototips för utomhusfotograferaren! - I ett annat inlägg, lite senare.

 
1. Inredning.
Visa vad du har för inredning hemma! Det är inte ofta bloggare visar upp sina hem, och det är väl alltid kul att lära känna personen bakom bloggen lite extra? :) Antingen kör du på och visar hela lägenheten, eller t.ex endast ett rum. Ett tips är att ha det städat när du lägger upp en bild, inte så kul att få en inblick i t.ex ett kök fyllt med disk.


Bukett till mamma, från mig.  2. Blommor.
Ni kanske har någon bukett med torkade/levande rosor eller andra fina blommor hemma, som du kan fotografera. Med lite kreativitet kan du få till det ganska bra! Lägg en av rosorna på en fin duk på bordet och med pärlor runt eller liknande.


 3. Vatten.
Oavsett om du är ny bakom kameran eller mer van vid den, är det kul att fotografera vatten. Stå och lurpassa vid kranen tills någon droppe kommer och fånga den, fotografera starkare strålar, blanda diskmedel med vatten för att få snygga bubblor, bubblor på cd skivor. Låt fantasin sätta gränserna.

4. Prynader.
Vem har inte någon söt eller fulsöt prynad hemma? Kanske har du en prynadssamling eller några extra fina prynader att visa upp.

 5. Bygg upp något. 
Är du storasyster/mamma/eller bara har barnleksaker hemma så kan du låta kreaviteten flöda och ta några kort på t.ex barnets leksaker, barbies osv, och bygga upp en liten "lekvärld" att fotografera. Det blir faktiskt ofta riktigt snyggt.


6. Mat.
Inskickat från Fanny.
Har du ätit något gott, både hemma och ute, och fått det förevigat på bild, varför inte lägga upp en bild på det, för att inspirera dina läsare om vad dem kan äta hemma? Är det hemlagat uppskattas ofta recept till rätten.

 Kylskåpsmagneter ;) 
7. Detaljsaker!
Inskickat från Fanny.
T.ex. Hjärtformade saker, texter, kylskåpsmagneter...


8. Självporträtt och kläder.
Inskickat från Fanny.
Visa läsarna hur du ser ut idag eller liknande. Dock tycker jag personligen att "dagens outfit" är otroligt uttråkande och uttjatat vid dehär laget. Använd det mer kreativt!

 9. Djurfotografering.
Har du några djur hemma, fotografera dem!


10. Vattenballonger.
Inskickat från Lisa
Fyll upp en vattenballong. Och ta kort i exakt samma ögonblick som den spricker.

Utomhusfotografering:
Beroende på årstid, förstås.

1. Grillkvällar. (sommar)
Allt från närbilder på elden, till vad ni grillar, platsen ni grillar på och vilka ni är.

2. Vatten/is.
En liten sjö, vattenpöl det regnar lätt i, vatten som något speglar sig i... Bara fantasin sätter gränser. På vintern kan du fotografera is.

3. Natur/växter.
En vacker blomma ute, eller bara en vacker naturbild.
Ros - Katten's sommarstuga, sommaren 2010

4. Gatufoton.
Många gånger är det faktiskt kul att se bilder på hur det ser ut i bloggarens stad! Någon (lyckad) bild någonstans i staden du bor på. Kanske någon sevärdhet just din stad har.

5. Djur.
Återigen, har du djur - passa på att fotografera dem. Ute blir det oftast snyggare bilder dessutom, då du kan variera dem mycket mer. Har du t.ex en hund kan du fotografera den på en äng, när den är i full action och leker med någon hundkompis, när den ligger på altanen ...
Konrad 2010

6. Åk på tävlingar.
Är du hästmänniska, försök ta dig till någon hästtävling! Samma sak med hundar eller vad du nu är intresserad av. Allt från djur till bilutställningar osv.

Både inomhus och utomhus kan man ju även fotografera människor! :)

Jag hoppas du har fått några fototips av detta inlägg iallafall.Den hårdrockande prästen ~

"Jag lyssnar på ACDC - Going to hell. Men det är ju inget jag går och sjunger på"
(Mamma utbrister; "Nä, det förstår jag! En präst som är going to hell, hahaha")
"Men jag gillar inte Growlare... Det låter som min dammsugare!" - Präst i halv åtta hos mig.

Prästen: Det är dags för livets bröd, vad är det?
Helge: Jaha, det är det vi livnära kallar för knäckebröd!

Alla som känner mig vet att jag älskar halv åtta hos mig, och gårdagens pogram fick mig verkligen att skratta.Januari månad

Under januari månad tog jag 359 bilder. En månad då jag lät kameran vara väldigt mycket, då jag inte hade fotoinspiration alls i princip.

Månadens favoritbild;

Fler bilder på mormors rosor hittar ni HÄR.
Béatrice


Min skolkamrat Béatrice.

Modell: Béatrice
Plats: Hovfjället, Värmland.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40'Att vara stark'

Att vara stark är inte att aldrig falla, att alltid veta, att alltid kunna.

Att vara stark är inte att alltid orka skratta, att hoppa högst eller vilja mest.

Att vara stark är inte att lyfta tyngst, att komma längst eller alltid lyckas.

Att vara stark är att se livet som det är, att acceptera dess kraft och ta del av den.

Att falla till botten, att slå sig hårt och alltid komma igen.
Att vara stark är att våga hoppas när ens tro är som svagast.

Att vara stark är att se ett ljus i mörkret och alltid kämpa för att nå dit.

- Marie Anthony.

Vad är DITT favoritcitat? :)
Sjuk.

Efter min härliga skidresa har jag legat däckad hemma, som jag kanske nämt.
Yrsel, trötthet, feber och hela kroppen har värkt. Jag har knappt kunnat äta under hela helgen och varit väldigt trött och hängig.
Nu har jag spytt också, och halsont och hosta, så jag blir sängliggande ett dygn till... Skit. 

Godnatt.Jaha, är jag stressad nu eller?

Stress.

-nedsatt kreativitet
-yrsel, ostadighetskänsla, tinnitus (öronsus), begränsad hörseluppfattning
-obehaglig psykisk trötthetskänsla
-dåligt humör, lättirriterad, rastlöshet och otålighet
-glömska och koncentrationssvårigheter, inlärningssvårigheter
-dåligt självförtroende, oro för att misslyckas
-nedstämdhet, pessimism, negativa tankar
-orolig sömn (vaknar outsövd, trött under dagen)
-svårigheter att komma till ro och slappna av
-tendens att dra förhastade slutsatser, överskattning av problem
-aptitlöshet, dras till starka smaker, godisbegär
-magkatarr och matstrupskatarr
-tarmkatarr (magknip och diarré)
-spända , trötta och ömma muskler
-värk runt leder
-fysiskt lättuttröttad, dålig ork
-värk nacke, axlar, rygg, bröstkorg, armbågar
-huvudvärk (både spänningsvärk och migrän)
-spänd, knarrig röst
-sväljningssvårigheter, muntorrhet, klumpkänsla i halsen
-oroligt hjärta (störningar av hjärtrytmen)
-högt blodtryck / labilt blodtryck
-påskyndad åderförkalkning, t ex hjärtinfarkt
-omotiverad rodnad och / eller blekhet (ofta om vart annat)
-kalla händer och fötter
-mörka "påsar" under ögonen, svullnadskänsla i händer och fötter
-domningar och stickningar i armar och ben
-trötthet i ögonen, dimsyn, tunnelseende, begränsad synuppfattning
-ljud och ljuskänslighet
-orolig urinblåsa, sängvätning, täta urinträngningar
-sexuell lustlöshet
-svettningar (fr a arm- och handsvett)
-irriterad hud, (ibland t o m eksem), glanslöst och risigt hår
-nässelutslag, hösnuva, astma
-nedsatt immunförsvar (återkommande infektioner)

Jag har 17 symtom i den där listan. Ska jag se mig själv som stressad nu eller?Hovfjället


Finaste utsiken!

Bara snö så långt ögat räcker. (Tagen när jag åkte längdskidor)Plats: Hovfjället, Värmland.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Hovfjället


Modeller: Veronica och Johanna. 
Plats: Hovfjället, Värmland.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40


Modell: Veronica, Johanna & Frida.
Plats: Hovfjället, Värmland.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40

Modeller: Sandra, Veronica, Johanna och Frida.
Plats: Hovfjället, Värmland
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Citat från bussresan till Hovfjället.

- Kille 1 pajar en burk. -
Veronica: DET DÄR VAR EN KRONA! DE GÖR BURKAR AV SÅNT DÄR!
Fabian: Där förlora du en krona!!!! EGOIST!
(Fabian upprepar egoist en stund)
- Fabian tar alla flaskar och burkar med sig för att panta -

Johanna: Vad varmt det är!
Jag: Ja.
Hanna: Det är ju 90 grader i hörnen!
- Vi asgarvar som fan -

Hanna: Lesbian.
- Jag börjar asgarva -
Hovfjället

Igår var jag ju som sagt i Hovfjället med alla andra nior i min skola.

Uppstigning vid 04:00 för att möta upp alla vid 05:30 vid skolan. Vi var framme vid 11:00 (Busschaffisen skulle ha en rast på 45 minuter i Grums, så det tog längre tid än vi tänkt). VI åkte i en dubbelbuss, jag satt där nere med mina kompisar, vi hade bord. De andra satt där uppe, och där uppe var det tydligen massa prat och sånt, där nere var det jättelugnt! Vi hörde ingenting. Skitskönt!

Jag och Johanna åkte längdskidor. Vi åkte med en lärare, och hade bestämt oss för att ta en tre km tur. Tillräckligt jobbigt för nybörjare. Första backen slutade i att vi ramlade hela tiden, och jag började gnälla om ifall vi verkligen skulle ut på den där turen, vi kanske skulle vända så vi inte missa lunchen? ;) Det gick så dåligt att jag och Johanna fick gå ned de två första backarna efter att ramlat typ fem gånger var.

Sedan gick det lite lättare, och det blev bara roligare och roligare. Johanna ramlade som attans den stackaren! Jag tog jättelite foton från den turen, då jag helt enkelt fick fokusera på att inte ramla och komma tillbaka någon gång, men några bilder blev det. Våran 3 km tur blev dock 4 ½ - 5 km istället, då läraren läste fel på kartan. Hans genvägar var ganska stora omvägar också. 

När vi kom hem, efter en riktigt kul bussresa, vid 21:00 var jag helt slut. Jag gick igenom några av bilderna, sedan däckade jag i sängen. Jag låg och skakade av köld i drygt en timme om inte två, somnade med långkalsonger, mjukisbyxor, två par strumpor, t-shirt och tjocktröja på mig med ett varmt täcke över mig, och frös ändå. Fyfan. Trodde jag skulle spy också.
Vaknade imorse och hela min kropp är helt mörbultad. Mådde inte bra heller, så jag stannade hemma. Mamma kom hem vid elva för hon mådde inte heller så bra. Jag är fortfarande inte okej, mår riktigt piss och kroppen värker. Fyfan.
Scrapbooking, Liam

Min brorsson! Alla bilder har jag fotograferat, ja.
Min torsdag.

Tidsinställt inlägg.

Uppstigning vid 04:30 tillsammans med Veronica som sover över. Vi tar oss sedan till skolan. Vid 05:30 lämnar vi skolan i buss med alla andra nior, och beger oss upp till Värmland för skidåkning. Närmare bestämt ska vi till Hovfjället. Jag och Johanna åker längdskidor och jag fotograferar. Veronica åker slalom. Andra gången jag står på ett par skidor någonsin. Så svårt kan det inte vara. Bara man inte ramlar, liksom.

Vi beräknas vara framme 10:00 ungefär, och vi beräknas vara hemma i Göteborg igen vid 21-22:00.

Jag vill även passa på att gratulera min underbara mamma på födelsedagen. Synd att jag inte är hemma hos henne idag på just hennes dag, men jag tar igen det på lördag. Jag älskar dig mamma, grattis på födelsedagen!Scrapbooking, hamnen

Lite gammal scrapbooking jag har gjort. Alla bilder har jag själv fotograferat, ja. 
När jag gick på en mindre skola fick jag ha en lektion i veckan då jag höll på med foto. Fotograferade dessa bilder under en lektion, och fixade lite de andra lektionerna! Jag tycker verkligen om resultatet.
Jag har gjort likaså med bilder på Liam, kan visa imorgon! :)


Min onsdag.

Dagens höjdpunkter:
Fika med Anna.
Veronica sover över.
En dag tills vi åker!

Dagens lite mindre roliga punkter:

Skola.
Städa mitt rum.
Måste sova jättetidigt.

Jag har sovit åtta-nio timmar varje natt de två-tre senaste dagarna, och det har verkligen varit jätteskönt. Och för att orka komma upp vid 04:30 på morgonen imorgon måste jag ha tio timmar sömn helt enkelt. Minst. Det blir ju en lång dag. Vilket blir att jag måste gå och lägga mig vid åtta på kvällen. Veronica har som tur samma tankebanor som mig, så det blir inte som när Johanna sov här. Flum hela natten och några timmar sömn. Därför får hon sova hemma, så vi får någon sömn här. ;) Och eftersom jag måste somna vid 19:00 - 20:00 på kvällen idag, så blir det nog ingen mer bloggning för mig idag. Tyvärr. Kommer dock tidsinställda inlägg både idag och imorgon.1 februari 2011

Vi hade SO prov i torsdags. Jag trodde att det gick helt okej, men jag var inte särskilt nöjd. Idag fick vi provresultaten. Nästan hela klassen hade runt 10 poäng, man kunde få upp till 27... Min mentor/SO lärare var därför väldigt besviken på hela klassen, eftersom det egentligen inte var ett svårt prov vi hade haft.
Hon pratade med alla elever var för sig. Jag fick 15/27 poäng. På läsförståelsen (jag slarvade tyvärr) fick jag 3/10. Dock fick jag mer än Johanna, och det händer inte ofta. ;)

Det blev några timmar på stan med Veronica idag, ingenting köptes dock. Veronica ska sova hos mig imorgon, då det blir enklare för henne att komma iväg på klassresan då.Ni tror väl att min ensamhet är värst, men det är när ni ser mig jag verkligen blir rädd.

Just imagine how you would feel
if you'd be the one they're picking on /.../ What if it was your brother, sister, mother, father, child
then would it still be cool?
Why can't you see your words are hurting? Everybody deserves to be themselves and no-one else or think before you move.

What about if that was you? That would be the victim (victim) of all the criticism and they treated you like cruel. What about if that was you? that would be bullied (bullied) How would you feel if they were doing it to you?
Darin - What if?

Förklaring till låttexten: Jag har inte haft den bästa skolgången. Tvärtom. Jag har upplevt så jävla mycket skit i min skola, och jag har mått fruktansvärt pga många i min skola. Och dedär mäninskorna som får en att må så dåligt, de mår ju fan värre själva.
Yttligare en låttext som tyvärr stämmer in för väl:

Först vill jag säga det finns många som du som blir mobbade i skolan, känner ångest som du, som aldrig har fina kläder, nånting att visa världen, men det spelar ingen roll för vi har alla lika värde /.../ Och alla i din närhet har bedövat dig på makten, kraften att stå fast vid din stolthet. Så ta dig i kragen, och gå i kamp mot din ångest. För du blir retad i skolan, alla ser dig som en hora, men den tjejen som sa det är smal och lever på toan, och har komplex över sin kropp, gråter som du. Och det finns många fler än dej som aldrig vågar sig ut. Dom kommer ångra allt dom gjort, den dagen dom slutar. Du är en vacker person. Allt handlar om avundsjuka!
Fonky Fresh - Du är en vacker person.
Februari framåtblick

Februari månad.

Självklart skola varje dag också, men det är ju inget att se fram emot. 

2 februari - Träffa min kontaktperson Anna, fika.
3 februari - Skidresa med klassen! Mammas födelsedag.
5 februari - Fira mamma.
8 februari - Nationella prov i svenska (delprov A)
10 februari - Min Gudmor fyller år. Nationella prov i svenska (delprov C?)
11 februari - Veronica, min bästa vän, fyller år.
12 februari - Kalas för Ella.
Vecka sju - Jag åker till mina Gudföräldrar! Vet inte hur länge jag blir borta ännu.

Veronica åker till Rom dagen efter att hon fyller år, så när hon kommit hem blir det troligtvis tjejmiddag/filmkväll hos henne.