Ros



"Hej alla barn, nu är det barnpogram, titta här vad Farbror Frej tar fram. En ros, och se vad man med en ros kan göra..." - Anna, när hon såg alla bilder från min rosfotografering igår. ;) Vi satt nämligen och gick igenom vad vi ska göra i Paris när vi åker dit igår kväll, så nu har vi det klart. Kommer bli jättekul!
Jag har så mycket inspiration till att fotografera nu, så jag kommer nog vara väldigt aktiv på bloggen. Ska ut och fotografera i eftermiddag, får se vad det blir dock.




Röd ros



Grannarna trodde väl inte jag var klok, men visst blev resultatet underbart? :) Personligen älskar jag bilderna!



-






Schäfer




Fototävling avslutad

Fototävlingen är nu avslutad. Tre vinnare, av nio deltagare, valdes ut, lämna eran mejl snarast i en kommentar! Om ni skulle vilja ha lite kritik på eran bild, så är det bara att hojta till. Oavsett om ni vann eller inte. Grattis till vinnarna! :)

Vinnare 1 - Annas fotoblogg


Vinnare två - Ellas fotoblogg



Vinnare tre - Jonssons fotografier




Sjö




Pojken som kallades Det

Goodmorning sunshines! :)

Jag är sjuk idag, så förhoppningsvis ligger jag och sover när ni läser detta, men jag hoppas ni läsare får en riktigt bra dag iallafall. :) Slänger in en bokrecesion.

---
Pocketbok.

Pojken som kallades Det.
Boken handlar om Dave, som växte upp under hemska slavliknande villkor. Tillslut får han hjälp därifrån, och använder livet för att försöka hjälpa andra. Han ser det som sin plikt att lösa alla problem han stöter på.

Boken är klart läsvärd!, och jag tror inte jag behöver berätta vad den handlar om. Tror alla har hört talas om den, jag hoppas iallafall det. Om inte annat, så läs den. Genast.




Fototävling - Vinn bloggsvar.

Vill du också ha bloggsvar? Jag har inbjudningar kvar tydligen, som jag måste göra mig av med, så jag tänkte köra på en fototävling. Snabba bud som gäller dock.

Såhär deltar du: Ladda upp bilden på din blogg, och länka till mig. Ett plus är ifall du gillar mig på bloglovin!
Tema: Valfritt.
Helt valfritt vad du vill bidra med! En blomma, porträttbild, havet ... Spelar absolut ingen roll.

Du kan anmäla dig fram tills torsdagen klockan 16:00 13:00, då väljer jag ut tre vinnare, ger er bloggsvars inbjudan och länkar er på bloggen. :)

Jag hoppas jag får se många fina bidrag i tävlingen nu! :D 

Edit; Du kan inte längre anmäla dig till 16:00, utan sista tiden är vid 13:00. Vinnaren kommer upp klockan 16:00!



Mr. Mystik!

Jag fotograferade en killkompis i helgen. Jag gillar resultatet, med tanke på att jag inte hade särskilt bra bakrund eller så. Spontana bilder helt enkelt. Ska troligtvis få fotografera honom seriöst någon dag också, vilket kommer bli skitkul!

Är lite osäker på ifall det är stötande att lägga upp bilder där han inte har en tröja på sig?






#1 Bloggkärleksveckan

Förra året skapades Bloggkärleksveckan. En vecka där du om bloggare ska lyfta fram en blogg du gillar och visa lite kärlek. Ett kul sätt för dina läsare att hitta till andra bloggare också!

Jag börjar med en blogg jag läser i princip dagligen; Sara! Många har nog redan hittat hennes blogg, då den ligger stadigt på mest aktiva.
Sara verkar vara en väldigt stabil och trevlig tjej, som älskar att resa.
I hennes blogg får man del följa dels hennes vardagsbetraktelser, resor, shopping och många fina bilder! Både ifrån hennes resor och hemmabilder. Ett annat plus är att hon ofta uppdaterar också, och varierar sig i inläggen.  

För tillfället bloggar hon dessutom mycket om hennes kommande Hawaiiresa.




Cockerspaniel



Kamera; Nikon D5000

Jag mår inget bra alls. Det började redan förra veckan, och då spydde jag. Tack och lov gick det över efter en dag. Sedan har jag "bara" varit förkyld, haft ont i halsen och haft feber. Trodde jag hade blivit frisk, och ägnade lördagen utomhus, full rulle hela dagen - såklart är jag återigen sjuk. Skulle till läkaren idag, men känner mig för krasslig för att orka ta mig dit, så skiter i det. Jag orkar knappt andas genom näsan, för den är täppt, och jag orkar inte andas med munnen heller, för då gör det ont i halsen. Vilken win-win situation jag befinner mig i. *gnällig* Obs, ironi.

Nu ska jag laga mig lunch och sluta whina. C:

"I guess it's gonna break me down, like falling when you try to fly
It's sad, but sometimes moving on with the rest of your life, starts with goodbye
I guess I'm gonna have to cry and, let go of some things I love to get to the other side"




Göteborgsvarvet

På Göteborgsvarvet får nästan alla vara med, hur de än ser ut. Oavsett om de är utklädda, skägg, rakad, har hippiebyxor eller springer så långsamt att jag kan gå brevid. Du behöver inte ens vara Göteborgare, och det är okej att ha en tröja där det står "Stockholms marathon" på sig också (fast där började jag fundera på om han tagit fel stad).

Jag har ingen aning vilka löparna på bilderna är, men känner ni igen er, eller några utav dem, feel free to take my photo. Ange dock att jag har fotograferat bloggen, och länk till den. 

 

Första gruppen iväg!



Vad killen i svart längst fram gör vet jag inte. Han pekar iofs pekfingret och ser chockad ut. Försökte han meddela att han inte ville vara med på bild, spexa, eller kände han någon som stod i närheten utav mig?



(Ser ni någon på underta bilden som springer ifrån volvo?)

Mitt trevliga sällskap jag såg varvet tillsammans med;


Daniel och Veronica verkar köra lite på samma pose.




Göteborgsvarvet 21/5 - 2011

Igår var det återigen dags för Göteborgsvarvet, för - året i rad. Min familj har en typisk göteborgsk tradition att titta på det, och i år var inget undantag. Själv såg jag det dock tillsammans med Daniel och Veronica.  Jag såg några jag kände under loppet, bla Malins kompis. Skulle ni komma förbi Göteborg under varvet så titta på det. Det är förresten ganska svårt att undvika, halva stan är avstängd.

Fler bilder från varvet, där folk dock inte är utklädda, finns HÄR.






Kom igen, kom igen, sluta va' en surpuppa idag.


Modell: Frida | Fotograf: Jag

Ibland är livet helt öken - det kan jag fatta. och allt kan kännas tungt, kan jag förstå. Men hur kan du gå genom livet utan att skratta? Och att glädjas åt allt fint som finns ändå?

Kom igen, kom igen
Det är nu det är här
Kom igen, kom igen
Det är allt jag begär.
Kom igen, kom igen
Sluta va' en surpuppa idag.

Är det solsken säger du "snart kommer regnet".
På semestern ältar du "snart är den slut."
Du ser alltid nåt trist, vad som än händer
Herrejösses, luta dig tillbaks och njut!

(en del utav) Nanne Grönvall - Kom igen



Tävlar!



Jag är med i en fototävling HÄR med denna bilden. Jag har bara gjort färgerna lite mer klara, annars är den oredigerad. 

... Tävlar dessutom HÄR med samma bild.



färgstarkt




Sick



Mitt liv påminner om himlen på denna bilden för tillfället.

Jag mår skit. Tror jag har fått en släng av kräksjukan.



Sirener



- Nikon D5000



Mondaymorning

Godmorgon!

Då var det måndag, och jag har en underbart lugn vecka framför mig. Härligt!! Denna veckan är det prao som gäller. Nu måste jag dock kila, är helt säker på att Johanna väntar på mig redan, vi ska praoa på samma ställe.

Måndag: Prao, löptur med Johanna
Tisdag: Prao, stan
Onsdag: Prao, städa rummet
Torsdag: Prao
Fredag: Prao, Stavgången, vara med Veronica, löptur med Johanna
Lördag: Vara med Johanna alt Therese, titta på Göteborgsvarvet
Söndag: Löptur med Johanna
(+ plugga inför provet nästa vecka)



Smile



En lapp jag har på mitt skrivbord.




Hund




Killing



Plats: Slottskogen.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000.
Övrigt: Hur gullig är inte denna lilla killingen? Charmigt med får som har olika teckningar!



Wildhorse



Häst: -
Ras: Gotlandsruss.
Plats: Slottskogen.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000.
Övrigt: Visst ser det lite ut som att det faktiskt är en vildhäst uppe i bergen? Lite tjock också, kanske är fölning på G? :)




Nyfödda älgkalvar

Igår;
Gårdagen gick lite i ett. Dock helt utan stress, vilket är ganska fantastiskt. När hade jag senast en vecka då jag stressade så lite? Det var inte i år. Å andra sidan är jag helt apatisk och det är väldigt jobbigt att orka göra något alls. Antingen mår jag jättedåligt, eller så mår jag jättebra. Jag mår aldrig bara helt okej. Antingen är jag jättestressad, eller apatisk. Aldrig något där imellan.

NP i MA, hur det gick vet jag inte. Det kändes helt okej, men det var väldigt svårt. Efter skolan drog jag och Veronica till Slottskogen för att umgås med Daniel och Hanna. :) Dock råkade jag ta med mig Johannas tjocktröja dit, så fick dra mot henne med den efter ett tag. Jag drog ned till mormor också, mötte upp Christian på vägen. Sedan tog jag och Anna en långpromenad i Slottskogen. Vi kom alldeles lagom till älgarna, då älgen nyss kalvat. Kalvarna var knappast över en timme gamla, och moderkakan låg en bit bort. Hur gulliga som helst!

Varför får inte tjejer gå i BH, medans det är helt okej för killar att gå utan t-shirt offentligt? Hur kan det vara mer provocerande? Varför ska vi tjejer behöva ta hänsyn till, "ni kan råka ut för pervon, bli våldtagna"? Är det verkligen så provocerande att gå i BH i tillexempel Slottskogen, eller i någon park? Jag kan förstå om man inte vill se folk nakna i stan, men där är det nästan omöjligt att inte råka snudda varandra, vilket är en helt annan grej. Isåfall, är det inte lika provocerande med alla tjejer som ligger i bikini på gräsmattorna ute i stan/slottskogen och solar, eller alla killar som spelar t.ex beachvolly utan tröja? För det är ju samma sak. Men så länge en tjej gör det, är det fel. Blir ni lika upprörda när ni är på stranden?
Ja, jag vill ha en debatt. Kom igen, ge mig det!




Bloggen 8 månader

Idag är det åtta månader sedan jag skapade denna bloggen. Jag ville ha bloggen som portfolio, och det vill jag fortfarande påstå att jag har, även om jag blandat in mitt liv lite mer än vad jag hade tänkt mig från början. Det är inte min första blogg, utan jag passerade nyligen fyra år som bloggare.

Bloggen har ungefär 30-50 läsare om dagen, vilket glädjer mig. Kul att så många kikar in och stannar här! Det är genom min blogg jag hittar andra underbara bloggar att läsa, och får ta del av många fototips och andra tips. Ju fler kommentarer jag får, desto fler roliga bloggar kan jag själv få kolla in, och kanske börja följa. Jag vill inte bli känd dock. Eftersom det ändå är åtta månader sedan bjuder jag dessutom på en blogglista. 

Blogg jag läser först: Saras.
Blogg jag har hört talas mycket om men aldrig läst: Amir/Gaybloggen och Kenzas blogg. Nej, jag har aldrig läst Kenzas blogg, jag såg ett inlägg en gång ifrån henne och bestämde mig för att det inte är något att läsa.
Kändisblogg jag följer: Jag följer inga kändisbloggar.
Mest kända bloggare jag sett IRL: Vet faktiskt inte.
Första bloggen jag började följa: Inte en susning.
Bloggare jag beundrar och varför: Miixx, hon står för vem hon är, vilket jag gillar. Jag tycker hennes personlighet (och hon också för den delen) är riktigt gullig.
Fördelar jag fått tack vare bloggen: Jag har utvecklats fotomässigt, då jag både fått tips från fotografer och kommit in på fotobloggar. Jag har även fått nya vänner, och fått bättre självkänsla och självförtroende. Sedan jag började blogga har jag blivit mycket mer positiv, bla genom Måndaglista ala Jenny, som jag brukar haka på.
Då hatar jag att blogga: Anonyma hatkommentarer. Helt allvarligt, ge er? Jag ser ju erat IP.
Då älskar jag att blogga: När ni kommenterar, och/eller ger mig kritik på bilderna jag har tagit!
Person/personer som ofta kommenterar hos mig som förtjänar lite extra uppmärksamhet:
Svår fråga!



Räcker det om jag älskar dig?

Räcker det om jag älskar dig? utav Katarina Von Bredow.
Kärleksroman?


Handling: Fanny går sista terminen på gymnasiet, och är tillsammans med sin första pojkvän Johan. Johan går under namnet Mr P bland hennes vänner. Fanny bor mestadels hemma hos Johan, men hon börjar ana att saker inte står rätt till, och snart står hon öga mot öga mot pojkvännens lögner. Johans lögner, och problemen hemma med hennes mamma sliter henne isär. Hon vet inte vart hon ska vända sig, och hennes perfekta liv verkar rasa samman. Hon vänder sig till sin SO-lärare Finn, vilket rör till hennes liv yttligare.
Min åsikt: Helt okej, dock inte jättebra och troligtvis ingenting jag kommer läsa om.
Betyg: 3/5.



I min kameraväska

I min kameraväska hittar ni...

Kameror:
Nikon D40 (Används endast då & då)

Nikon D5000 (from 3 april '11)

Objektiv:

Nikon DX AF-S NIKKOR 18-55 mm 1:3.5-5.6G

AF-S DX Zoom Nikkor 18-55 mm f/3.5-5.6G ED II

Tamron AF-60-300 mm F/4-5.6 LD Macro 1:2

Tillbehör
Star objektiv
2 och 4 GB minneskort
1 filter
Nikonväska
2 batteriladdare
2 USBsladdar

Kommande inköp
Tamron AF 90/2,8 SP DI macro
Tamron Objektiv AF SP28-75/2,8D DI IF XR




Bildbomb från Värmland

Jag lovade er en bildbomb ifrån Värmland, och här har ni den gott folk!



Mikard ~


Kamera: Nikon D5000




Häst - Zessie

Ryttare: Min Gudmor.
Häst: Zessie, mina Gudförldrars häst.
Plats: Mina Gudföräldrars gård.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000.
Övrigt: Zessie är en unghäst, så hon är inte fullt utbildad ännu, det är därför hon har huvudet högt upp på vissa av bilderna. Andledningen till att min Gudmors huvud är bortklippt är för att hon inte ville vara med på bloggen.




Min helg i Värmland!

Hej!

Jag är nu hemma ifrån Värmland, där jag som sagt spenderade helgen. Jag lovade er en bildbomb, och tro mig, ni ska få den, bara inte i detta inlägget. Jag tog 500 bilder, så jag håller fortfarande på att gå igenom dem. Bla fotograferade jag min Gudmor när hon red sin ena häst och lite porträttbilder på båda hästarna, så det blir mycket hästbilder! Tänkte berätta lite om vad jag gjorde i helgen för er, ni får gärna berätta i kommentaren hur ni spenderade eran helg? :)
Jag ska svara på kommentarerna och leverera bildbomben så fort som möjligt, men jag kan inte lova att det blir idag.


Fredag:
Skola fram tills 13:00, då stack jag och Johanna iväg och sprang. Jag var hemma 15:00, 15:25 befann jag mig nyduschad hemma hos mormor, och åt mat. 16:00 - 19:00 spenderades i bilen påväg upp, tillsammans med  Malin och hennes familj. På kvällen gjorde vi ingenting speciellt, vi såg på TV, pratade och tog in hästarna.


Lördag
: Min Gudmor red Zessie, en av hennes hästar, vilket jag fotograferade. Sedan red jag ut på Mikard, hennes andra häst, i skogen tillsammans med grannen. Jag är en riktig skogsmulle, tycker det är jättemysigt att rida ut i skogen. Sedan åkte vi en sväng till staden. Väl hemma la jag mig i solen och solade i ett par timmar, innan vi begav oss till Kristinehamn för att besöka 4H gården Östervik. (Mer om gården kommer senare.) När vi varit där, och åkt runt lite i Kristinehamn, åkte vi hem, grillade och tillslut tog vi oss en långpromenad i området, innan vi tog in hästarna för natten. Jag rensade dessutom ogräs lite under dagen.

Söndag: Min Gudmor red Zessie, och jag red återigen ut i skogen på Mikard. Resten av dagen spenderade vi i solsängarna, + två promenader. Vi bestämde oss för att åka till Kristinehamn igen och titta på Picassoskulpturen i skärgården. Sedan solade vi igen och grillade. En riktigt härlig dag! Klockan 20:00 hämtade Malin upp mig, och vi åkte tillbaka till Göteborg. 




nikon d40

(Tidsinställt inlägg).

Just nu befinner jag mig uppe i Värmland, så det är därför uppdateringen är låg under helgen. Dessa bilder är gamla bilder tagna med min Nikon D40. Bilderna är faktiskt tagna där jag just nu befinner mig.

Jag kommer hem ikväll, så det blir bildbomb imorgon, det lovar jag er! :) Hoppas ni har haft en underbar helg.






Nikon D40 återblick

(Tidsinställt inlägg).

För tillfället befinner jag mig uppe i Värmland, det är därför uppdateringen är låg. Jag har ingen dator däruppe. Fortsätt kommentera och kom tillbaka på söndagkväll/måndag så lovar jag er en bildbomb då. :)




It's friday and I'm leaving town tonight

Goodmorning sunshines!!

Jag hoppas ni har det underbart där ute, och att ni har sol. Mitt schema idag är ganska fullspäckat... Skola fram tills 13:10, då ska jag och Johanna ut och springa (våran tur tar ungefär två timmar), sedan ska jag hem och duscha, och äta middag. 16:00 åker jag ifrån Göteborg upp till Värmland, för att tillbringa helgen med mina Gudföräldrar. Dessutom måste jag hinna handla lite godis och dricka till bilresan. Jag vet inte hur jag ska hinna riktigt, men det går på något sätt! :) Skönt att komma ifrån lite. Jag lovar er en bildbomb på måndag. ;)

I'll make it on my own, me against the world




just another flower



Idag skulle jag bara ta det lugnt. Ligga i soffan, läsa en bok och bara slappna av. Andledningen till det är att jag pluggat nonstop på min mattematik tills idag, då det är NP i MA. Nu har jag istället många saker att bocka av efter skolan. Men det blir nog bra, inte så mycket att göra åt det. :)

Jag hoppas ni har det bra där ute kära läsare, även fast min uppdatering tryter lite. Jag kommer göra några förinställda inlägg på bloggen, men i övrigt kommer den ligga nere över helgen, då jag åker bort fredag - söndag. Efter det kommer garanterat en bildbomb. :)



Springflowers



Vad tycker ni, någon kritik? Vilken är eran favoritbild?



Vatten



Kamera: Nikon D5000.



Nikon D40bilder...

Eftersom jag nyligen införskaffat mig en Nikon D5000 så tänkte jag bjuda er på några utav mina favoritbilder som jag fotograferat med min Nikon D40. Jag kommer behålla min D40 och fortsätta använda då och då dock, sålänge den hänger med. Alla bilder här är alltså tagna med Nikon D40. Alla har varit uppe på bloggen förut.

Ros - Katten's sommarstuga, sommaren 2010Konrad 2010Big Ben   London
Hamnen, Göteborg, november, 2010Hamnen, Göteborg, november, 2010Hamnen, Göteborg, november, 2010Snö
Ella




Premiärbilder Nikon D5000

Efter ett par dagars väntan kom äntligen min Nikon D5000 igår, så idag har jag hämtat den. Jag har bara hunnit fotografera jättelite med den, men den är väldigt bra! Detta är alltså de första bilderna med kameran.

Ni får jättegärna ge mig kritik på vad jag kan förbättra, eller ge mig tips! :-)







Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D5000



"Någon sorts frid"

Någon sorts frid, utav författarsystrarna Camilla Grebbe och Åsa Träff. 
Psykologisk spänningsroman.  


Handling: Siri är psykolog, och möter varje dag människor som delar med sig av sina hemska upplevelser. Själv bär Siri på en smärta, och i stugan som skulle bli deras drömhem, blir Siri allt mer ensam. Hon tvivlar på att hon är en bra psykolog när hennes ena patient hittas död i vattnet utanför hennes hus, med ett självmordsbrev. Hon känner sig allt mer rädd i huset, och känslan att någon är på hennes tomt om nätterna kommer framkrypande. Någon vill henne illa.
Min åsikt: Spännande. Väldigt oförutsägbar. Jag trodde jag listade ut svaret halvvägs i boken, visade sig dock först i slutet att jag hade fel. Författaren skriver på ett bra sätt, och boken är svår att lägga ifrån sig.
Betyg: 4/5.



Veckoplanering V.24

I flera veckor har jag lagt upp mina veckoplaneringar på bloggen. Dels för att mina vänner skulle kunna se varför, men också för att det blev en gammal vana. Så döm min förvåning när jag ikväll kom på mig själv med att ha glömt min veckoplanering... Vad har jag egentligen gått och tänkt på?

Så här har ni.

Veckoplanering vecka 24.

Måndag: Orgientering med skolan, och hälsa på mormor.
Tisdag: Skola, hälsa på min syster, hämta kameran, plugga matte.
Onsdag: Skola, plugga matte.
Torsdag: Skola, NP i MA. ingenting alls inplanerat, ska ta en riktig vilodag.
Fredag: Skola, träna, vara med Johanna. Eventuellt åka till Värmland.
Lördag: Värmland?
Söndag: Värmland? Tillbaka till Göteborg. Träna.




Ko



Kamera: Nikon D40



Måndagslista 2/5

Jag vill även passa på att be alla läsare rösta på frågan, "vad vill ni se mer utav i min blogg?" som ni finner till vänster. <<

Måndag och dags för ännu en måndagslista! :)

Idag är jag glad över att...

* Jag är frisk.
* Mamma och mormor är friska.
* Det är vår.
* Paris-resan är bokad.
* Tömt datorn, om den kraschar har jag inget värdefullt på den!
* Jag kanske ska till Värmland i helgen!
* Jag har heldags orgientering i skolan idag!
* Jag har kommit igång med träningen.
* Min Nikon D5000 kommer i veckan!
* Att jag lever.



Stulna år

Stulna år, 1999

Handling: Susanna blir tvångsintagen på mentalsjukhus, när läkarna anser att hon "försökt ta livet av sig". På mentalsjukhuset får hon diagnosen borderline personlighetsstörning.
Susanna blir vän med Lisa, en tjej som bott där i sju år, och hittar även andra människor hon lär känna. Det enda
Susanna vill, är att komma därifrån, så när chansen kommer flyr hon tillsammans med Lisa.
Min åsikt: Jag älskade den! Jag har intresserat mig mycket för mentalsjukhusen och läst lite om filmen, så jag bestämde mig för att se den någon gång. Låg och såg på TV i helgen när jag såg att den precis skulle börja, och jag ångrar inte att jag såg den. Den var mycket bättre än jag räknat med. Filmen hade bra handling, bra skådespelare och flöt i helhet på bra.
Betyg: 5/5.




I'm going to Paris in june

Jag vill även passa på att be alla läsare rösta på frågan, "vad vill ni se mer utav i min blogg?" som ni finner till vänster. <<

En glad nyhet är att min kontaktperson och jag har bokat en resa. Vi reste till London i höstas, och pratade om att åka någon annan stans, då vi ska sluta ses nu i juni. Vi har träffats sedan 2006(?), känns som en evighet. Var tar tiden egentligen väger? Hursomhelst, jag har fått ordning på livet, och även om det har varit jättekul att umgås med Anna varje vecka känns det ändå bra att ta hejdå. Ett tecken på att jag faktiskt inte är deprimerad och inte orkar ta mig ut och göra något längre. Som avskedsgrej ska vi alltså åka utomlands! Paris blir destinationen, och vi blir borta i tre dagar i juni.




Kosläpp - Strömma

Koutsläpp på Strömma Naturbruksgymnasium.
Kamera: Nikon D40.

We're all in this together...




Grisar och får

Kamera: Nikon D40
Plats: Strömma Gymnasium

Idag var jag på kosläpp på Strömma Naturbruksgymnasium, och passade då på att fotografera lite grisar och får också.


Så gulligt med kultingar i olika färger!


Ett säkert vår och sommartecken - lammen och griskultingarna har kommit.



Strömma Naturbruksgymnasium kosläpp

Jag och Johanna ska åka på kosläpp idag förmiddag. Hennes pappa är snäll och kör oss dit och hem. Det kommer bli så grymt kul!! Jag (vi) har aldrig varit på kosläpp förut, så jag hoppas på bra bilder, och att det är en kul upplevelse. :) Min syster skulle också på kosläpp, dock på ett annat ställe.

Strömma naturbruksgymnasium är dessutom skolan jag har sökt in till, som första handsval på gymnasiet, och kommit in premiärt på. Så Johanna är nyfiken på att se vart hennes bästa vän tar vägen till hösten.
 




April månad.

Så har även aprilmånad passerat. Himlen är oftare blå, fint väder, promenader görs utan tröjan med sig, knopparna har slagit ut och gräset har börjat växa. Sommaren närmar sig, och det märks.

Jag har dokumenterat mycket denna månaden. Bla vårtecken, varit på Botaniska Trädgården, fotograferat Johanna, Ellen, Johanna igen, Frida, landskap, kossor, förevigat mitt eget födeledagskalas, blomfotografering och ett fint körsbärsträd och lite till...

Denna månad har jag fotograferat 681 bilder!

Månaden höjdpunkter var absolut att fotografera tjejerna, så kul att komma igång med porträttfotografering! April är även sista månaden med min Nikon D40, som nu ersätts med Nikon D5000.

Månadens favoritbild:

Johanna... Jag älskar sättet hon ser så lycklig ut på. Min älskade fina bästa vän.

Återblick januari
Återblick februari
Återblick mars