Veckoplanering v.5Min veckoplanering!

Alla nior åker på torsdag på skidresa upp till Värmland. På torsdagen (tidsinställt inlägg) berättar jag vart vi är. Min kamera följer givetvis med! Jag och min bästa vän Johanna ska åka längdskidor. Andra gången någonsin jag ställer mig på ett par skidor, men hur svårt kan det vara? ;) 
Vad är snyggast? Inredning.


Före.


Efter.

Vad tycker du, vilket är snyggast?
När jag var på klassresa på Hönö (Ö i Göteborgs skärgård) så plockade jag snäckor, jag la dem i en av mina skålar. Idag fyllde jag upp den lite med blå 'sand', vad tycker ni, är det snyggast utan eller med sanden? :)Eld
Så olika.

Så olika.
Drama/Komedi.
Filmen är inspelad i Stockholm 14 april - 10 juni 2009.
Skådespelare
Ingela Olsson, Anna Ulrika Ericsson, Philip Zandén, Johan Widerberg, Rolf Lassgård, Nina Gunke, Johannes Bah Kuhnke, Rikard Wolff, Sarah Dawn Finer, Siw Malmkvist, Fredrik Olsson, Josefin Bornebusch med flera.

Lotta (Ingela Olsson) och Sanna (Anna Ulrika Ericsson) är systrar, men mycket till systerskap blir det inte. Lotta är finansborgarråd (S) i Stockholm, och har två barn, varav ena är tonåring. Lotta tvingas kämpa både mot sin tonårsdotter, oppisitionens ledare samt sitt eget parti, som hellre satsar på ett nytt affärscentrum istället för skolor och äldre.
Sanna är tv-producent, älskarinna till en upptagen man. Sanna måste försöka få igenom ett pogram med Vikingarna på Skansen, utan att störa djuren på Skansen. Någonting djurskötaren (Johan Winderberg) har väldigt svårt att tro går. Ska dansbandet sjunga i karusellen eller vid sälarna? Hela Sannas karriär står på spel om denna pogranidé inte genomförs.

Jag såg filmen när den kom ut på bio, och jag tycker den är värd att se två gånger, så jag skulle rekommendera den.  Så vad filmen skulle få betygsmässigt? En trea.
Fotoidéer - Sista chansen innan listan kommer.

Jag håller fortfarande på med listan på fotoidéer. Det får vara öppet en vecka till, på fredag publicerar jag ena listan!
Jag håller på med två, en med inomhusfotografering och en med utomhusfotografering.

Var inte rädda om att tipsa om mycket, även om ni tror att det kommit förut! :D Som sagt, en vecka till.

Det är alltså inte jag som vill ha fototipsen för egen del, utan för att kunna göra en lista till de som inte vet vad dem ska fotografera.
Kalas!

Jag var på kalas* hos min syster Therese idag. Hon fyllde nämligen år i tisdags. :) Det var trevligt! :D Hon bjöd oss på lasange, och glass med maränger som efterrätt. :)

Dock glömde jag kameran hemma så det blev inga bilder.
Min andra storasyster Malin var också där med sin dotter. Det var mysigt att träffas alla systrar (och mamma och barnen då).

* Vad säger ni? Kalas eller födelsedagsmiddag? För mig är det mer "kalas" när barnen är små, men går man verkligen över till middag, även när man ger presenter till födelsedagsbarnet? Vad säger ni?Kärlek och visdomsord

Behöver samla tankarna lite ikväll och fokusera. Släppa omvägen helt enkelt, så jag har min mobil avstängd, utloggad från msn och facebook, och andra sociala nätverk - datorn stänger jag ned om en stund.
Jag har känt mig stressad länge nu, och att bli nådd gör ju saken knappast lättare.
Den ärligaste kärleksförklaringen blir aldrig sagd. "Jag älskar dig för jag behöver dig."


Det värsta med en romantisk saga är att man blir så oromantisk av den. - Oscar Wilde.

 
Greater love hath no man than this, that a man lay down his life for his friends
(Ingen har större kärlek än den som dör för sina vänner) - John 15:13, Bible


I really want to love someone. I do. I just don't know if it's possible forever and ever.
(Jag vill verkligen älska någon. Det vill jag. Jag vet bara inte om det är möjligt att älska föralltid och förevigt) - Jim Carrey.
I bet she's beautiful that girl he talks about.

"Ensam genom gator, ensam som få
Ser sorgsen grå asfalt, jag har förlorat oss två

Jag hade hela världen, jag hade allting
Jag har tappat allt på färden, nu har jag ingenting"

Philip Lexander
(2008-03-04)

She better hold him tight
Give him all her love
Look in his beautiful eyes and know
She's lucky!
'Cause he's the teardrops on my guitar.
(teardrops on my guitar - taylor swift)
Fredagstårta


Grädde.Jordgubbstårta fick det bli idag, haha, som kvällsgodis. Inte nyttigt men godare än godis*.

*De som känner mig vet att jag inte är så förtjust i chips/popcorn och liknande, äter det några gånger om året, och godis äter jag inte.- - -


Torsdag


Se&Hör, musik, skrev lite på en engelska novell (det där är andra sidan av den) och gifflar och ett varmt bad blev det. Kände att jag behövde slappna av, har varit stressad ett tag. 
Läste några sidor ur boken också, har nästan läst klart den nu, och antecknade lite i min almenacka!Hit ska jag krypa ned om en stund och sova.


Mums!


Idag och imorgon. Slutade 15:30 idag.Bloggutmaning

1 – Hur länge har du bloggat?
Hm. Jag startade min första blogg 23 april 2008.

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?

Oj, det är svårt. Jag hade en kategori på favoriter förut, med alla bloggar jag följde. Det var typ 40 bloggar per dag/några gånger i veckan jag gick igenom då. Nu har jag bara fyra-fem stycken på den listan, jag har blivit ganska kräsen. Dock besöker jag ju många bloggar ändå då jag besöker alla som kommenterar. Har jag läsare som regelbundet kommenterar blir det ju mycket besök till dem med andra ord.

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar och hur många är ämnesbloggar?

Oj, jag vet inte... Jag läser mest fotobloggar, och dagboksbloggar. Och några ämnesbloggar, men det är absolut inte många längre. Eller räknas foto & mammabloggar som ämnesbloggar blir det väldigt många helt plötsligt.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?

Ja, det tycker dem, vad jag vet. 
 
5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg, eller tänjs den gränsen hela tiden?

Nej. Jag försöker tänka att "detta ska både mina närmsta, folk på skolan, okända och min familj kunna läsa, utan att jag ska vilja redigera något för att någon av de ska läsa". Tycker jag har lyckats.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?

Jag vet inte. En stor del, antar jag.

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?

Nej.

8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?

Ja. Dels om man tar det för allvarligt, och t.ex mår väldigt dåligt och spenderar för mycket tid vill datorn för de "vill bli kända, som kändisbloggarna". Och sedan tror jag att om man driver en blogg där man fokuserar på hur dåligt man mår, så drar man nog ner sig själv också. Tror det är lätt att man tänker "Jaha, vad var dåligt idag?" istället för "Vad var bra idag?"

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?

Jag tror inte jag har några nackdelar med bloggandet. Tiden räcker inte alltid till, men det ser jag inte som en nackdel.

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?

Det tror jag absolut att jag gör.

De som vill får gärna göra utmaningen!
Säg gärna till om ni gjort den så kan jag kika in och läsa.
Rosa Rosor

Rosbukett   Betygssnack..

Jag var helt enkelt tvungen att ägna ett blogginlägg om detta, även om det för er som inte känner mig är ganska ointressant. 

Just nu har jag 7 G och 3 IG. Meritvärdet av detta blir 80...
Jag har haft anpassad studiegång i NO, idrott och teknik. 
Andledningen till mina dåliga betyg är att jag 5-7 skolkade mycket. Var där typ två gånger i månaden. Ibland oftare, ibland faktistk mer sällan. Jag mådde jättedåligt och det var en jättetuff period för mig.
I 7an började jag på en ny skola, där fick jag ta mig upp för att kunna komma tillbaka till den gamla skolan igen, den jag går på nu. Förra terminen var jättebra, till oktober, då rasade närvaron drasiskt. Därför har jag bara G, trots att jag ligger på VG i vissa ämnen, det var närvaron som fällde mig.

Jag har ett gymnasieval för mig. Jag tvekar inte. Det blir naturbruk för mig. Jag har hittat en skola som jag ska på studiebesök till, den verkar awesome. Jag tvekar som sagt inte. Jag vill detta. Det har jag vetat sedan sexan.

Betyg jag räknar med att få som slutbetyg:
3 VG, 11 G + 3 betyg jag inte har haft, dvs inget betyg. Meritvärdet av detta blir 155!

Sedan kan jag såklart få lägre och högre, men detta är vad jag räknar med ungefär iallafall. En av skolorna jag ska söka in på var lägsta antagningspoäng 150, och på den andra skolan kom alla som sökte in... Jag hoppas verkligen jag hamnar på 155, eller möjligtvis lite högre. <3Är detta verkligen okej?

Jag måste helt enkelt få veta om jag överdriver eller om jag faktiskt har rätt att vara sur.

Det börjar med att mamma åker in på sjukhus. Vi kan kalla människan jag ska berätta om för Stina. Stina är min mammas syster, och alltså min moster. Från början ska mormor sova hos mig, vilket jag vill, men Stina övertygar mormor om att mamma har sagt att hon ska sova hos mig. Trots att jag inte vill detta. Tillslut har hon iallafall övertygat mig och jag går med på det. Jag mår skit. Jag låg i sängen och grät hur mycket som helst, i timmar. Jag saknade min mamma, och var väldigt orolig för henne. Senare får jag veta att mamma inte alls bad henne sova hos mig.
Stina fäller kommentarer som "det är synd att ungdomar som dig inte gör något annat än att sitta vid datorn", för hon fick för sig att det var det enda jag gjort under kvällen. Jag hade i själva verket mått dåligt, och knappt använt datorn. Stina säger också att vi ska se på en film 21:00, men då är jag redan arg på henne och har inte alls någon lust att se på film eller umgås med henne. När jag inte dyker upp ringer hon mig upprepade gånger på mobilen, och säger "kom då" och pratar om hur synd det är att "ungdomar som jag inte gör något annat än att sitta vid datorn, istället för att vara ute" osv.
Bråken fortsätter under kvällen, och blir mer och mer aggressiva. När jag ska upp på toaletten på natten, vid kanske 1-2 på natten, så kommer Stina och säger åt mig att jag inte kan gå på toa mitt i natten, för det stör hennes nattsömn, och att jag borde sova. Jag kan väl för i helvete inte sova sålänge jag måste på toaletten?
På morgonen hade vi yttligare ett stort bråk. Jag skulle till skolan, men så trasig som jag var orkade jag inte det. Jag låg alltså kvar i sängen. Stina börjar då sjunga för att få upp mig, och hotar att ringa skolan och säga att jag skolkar. Jag blev dessutom (felaktigt!) anklagad för saker som upprepad misshandel mot en viss människa i vårat liv osv. Total lögn.

När hon äntligen går till jobbet efter yttligare ett bråk (Vi bråkade konstant, ja) så trodde jag att det var lugnt. Hon ringer mig och säger att hon "kommer sen igen", vilket jag sa att hon skulle ge fan i.
Hon fortsatte ringa mig upprepade tillfällen, flera gånger om dagen, trots att jag bad henne låta bli. Tillslut, efter ett par dagar, ville jag byta telefonnummer för det var otroligt tröttsamt. Svarade jag inte ringde hon om och om igen, och till min mormors hemtelefon, där jag bodde upprepade gånger.
Det minskade nog inte ens, trots att mamma pratade med Stina.

Efter detta låg kontakten på is, jag gjorde klart för henne att jag aldrig ville höra av henne igen.
Ett tag senare när min Gudmor var nere och Stina var här ville Stina "prata om vad som hände, men bara om min gudmor var med". Jag föreslog att vi borde prata igenom det från början. Men det blev inget, för min Gudmor skulle inte behöva bli inblandad.

På hösten det året när Stina genomgick en tuff period frågade min mamma mig om Stina fick flytta in hos. Jag sa ja, men bad mamma vänta tills jag själv flyttat ut först. Jag tänkte inte utsätta mig för Stinas påhopp. Stina flyttade inte hit. Men hon kom hit regelbundet. Varje dag.
Hon åt mat med oss nästan varje dag, och varje gång hon åt med oss fick jag göra eget käk (om jag ens brydde mig om att äta, men oftast åt jag när hon hade gått, och fixade något eget, mamma önskade självklart det var annorlunda, men hon kunde inget göra, jag vägrade att äta.) då jag inte ville dela mat med Stina. Jag hade dessutom svårt att bete mig mot Stina, pga hennes beteende. Tillslut börjar mamma och jag också gräla, pga att jag inte kunde vara trevlig mot Stina. Att Stina från början varit riktigt otrevlig mot mig, och inte beter sig, spelade ingen roll.
Hon fäller dessutom kommentarer då och då, som idag vid köksbordet, jag erbjöd min Gudmor att jag kunde hämta en sak. Och Stina sa "Ååh" med en röst som verkligen sa 'Jaha, du kan göra något för en gångsskull.' Jag blev skitsur.

Mamma står fortfarande i mitten. Jag vet att hon älskar mig, men det är såklart jobbigt för henne att få lämna sin syster också för mig. Hon vet inte heller vad som hänt mellan oss och jag tror aldrig mamma får veta det heller. Vad hon sa, vad som hände den där natten, hon behöver inte veta det...
Stina har upprepade gånger bett mig om ursäkt, jag tycker dock inte det räcker. Jag har fått nog av hennes beteende! Stina är respektlös.
Mamma har gjort sitt bästa, snälla, klandra inte henne för detta. Det är min mosters beteende det är fel på, och mamma kunde inte hantera det på ett annat sätt.

Vad tycker ni? Tycker ni att jag överdriver och borde förlåta henne, eller har jag ursäkt att ignoera henne och inte vilja prata med henne?Vattenbilder.

Plats: Mitt kök.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40
Jag skulle inte vilja ta på dig med lyftkran.

Du är inte lika intressant längre

Min väg var aldrig din

Och svaret på din fråga blir alltid NEJ
Du betyder INGENTING!

(Stephen Simmonds - du betyder ingenting)

~~~

"På min stig lyste solen
när min älskling gav mig sin hand.
På söndan bara solsken,
Men måndan var inte vinden god,
och på tisdan så tog jag hennes liv
Som betalning för svekfulla ord.

Vi fick regn just den morron
Ja, vi fick regn hela denna dag
Ja, vi fick hällregn just den kvällen
Och det drar över syndarnas tak

När jag ser ut genom gallren med en blick
så kall och tom
Så trycker skuldens iskalla finger
på min panna, en livstids dom

Du, vaktman!
Ta fram din nyckel.
Och låt mig gå, till min kvinnas grav.
Dessa år jag fått, är ändå ingenting
mot den sorg som dårskapen gav
Upp till Gud ska några vandra, under jorden många fler
Jag undrar om de regnar i himlen
För i helvetet öser det ned.

Vi fick regn just den morron
Ja, vi fick regn hela denna dag
Ja, vi fick hällregn just den kvällen
Och det drar över syndarnas tak
Ja, det drar över syndarnas tak...
Fotoidéer.

Jag funderar på att sammansätta en lista med tips på vad man kan fotografera om man har slut på fotoidéer. Några som vill hjälpa till och fylla på den listan? (y)
Alltså, allra helst ska det ju vara saker man kan fotografera hemma (typ vatten, sätta upp en dockteater, osv), men roliga saker att fotografera utomhus tar jag gärna imot tips om också!

Och ja, bidrar du med något jag inte kommit på själv så länkar jag dig i inlägget också.Grattis mormor!

Grattis till världens mest underbara mormor, säger jag. 
Även fast mormor inte har dator eller kommer läsa detta, så vill jag ndå tillägna min underbara mormor ett blogginlägg på hennes dag! Idag fyller hon 83 år gammal.

Självklart
ska jag senare idag hälsa på henne och gratta henne!

Idag blir det min ena moster och hennes familj som hälsar på mormor och har födelsedagskalas. Imorgon kommer min familj förbi och firar henne. Nästa helg kommer hennes andra två döttrar. Så det blir många kalas för mormor. Jag ska ge henne ett ljus i present. Ett doftljus.
Förra året fick hon en mugg av mig, med texten "Du är en vän som alltid finns där för mig, vad som än händer så vet jag att du finns och det gör att jag känner mig trygg.
Du ska veta att du är viktig för mig fast jag kanske inte talar om det så ofta.
Vad jag är glad att jag har dig."
i muggen. I år får hon ett doftljus med texten "Min mormor är min vän som alltid finns där för mig. Du är omtänksam och kärleksfull, någon jag alltid förlitar mig på. Din glädje och styrka motiverar alla omkring dig. Du är den jag älskar, lite mer för varje dag. Du är ljuset i mitt liv."Yttligare en lista.

vilken frukt åt du senast? Banan tror jag.
hur ofta äter du plockgodis? Aldrig.
vilket djur hade du varit, om du fick välja? Lejon.
tror du att du kommer att få leva ett till liv? Ja.
är du värd mer än andra människor? Ja. Finns alltid någon man är mer värd än.
vilken familjemedlem står dig närmast? Mamma och min storasyster, Therese.
vad heter du på facebook? -
vilket barnprogram är roligast? Jag tittar inte på barnpogram, men 101 dalmatiner är en film som är mysig, min brorsson älskar den!
är tjejer eller killar bäst? Pojkar.
har du varit på en gayklubb? Nej.

äter du kanterna på brödskivan? Haha, seriöst, finns det folk som inte gör det? Ja, det gör jag.
är du vegetarian/vegan? Nej. Men jag hade gärna varit.
vart hittade du den här listan? Listfolder, eller sk listboxen.
har du en egen lägenhet? Nej.
vilken kamera har du? Nikon D40.
vad har du valt för bild här uppe? Det ser du väl ;)
vad vill du bli kallad? Louise duger fint. Eller Dmitri.
vad hade du hetat, om du fått välja? Dmitri eller Mercedes (;
om du skulle återfödas: skulle du vara kille eller tjej? Kille.
vad gör du just nu, i denna sekund? Lyssnar på Nickelback.
vilka sidor och program är du inne på just nu? Blogg.se och listboxen. Stängde nyss ned allting annat.

hur många timmar sov du inatt? Vet inte. Sju kanske.
vilken tid gick du upp imorse? 08:00... Försov mig.
hur många har du på msn? 300 st kanske.
hur många tjejer/ respektive killar? Det är mer tjejer än killar.
hur många blommor har du i ditt fönster? Typ sju.
vattnar du dem själv? Ja.
te eller kaffe? Te.
laddar du ner film/musik olagligt? Nej.
eller lyssnar du via spotify? Ja.
är du inne på msn? Nej.

vad har du för påslakan? Vita med får på. (;
vart är du just nu? I mitt sovrum.
sitter du på en stol från ikea? Hahahaha, jag vet inte, men det skulle inte förvåna mig...
tuggar du på något, isåfall vad? Ingenting.
när städade du ditt rum senast? Någon dag sedan. Eller tja, om plocka upp tvätt som hamnat på golvet(!) räknas som städning gjorde jag det för några minuter sedan.
när träffade du din morfar senast? Jag har aldrig träffat honom.
vem är du kär i? En mycket speciell och söt göteborgare som jag ser i min spegel vaaarje dag. (;
har du nån sjukdom? Ja, astma.
vad händer i höst? Haha. Börja gymnasium är väl det enda jag har planerat, eller/och börja jobba.
vad är du i stjärntecken? Vädeur.

vilken film såg du på bio senast? Easy A.
rött och svart eller vitt och grönt? Svart och rött... :c
frukt eller godis? Frukt.
vad äter du till frukost? Jag äter inte frukost.
vilken typ av film gillar du? Action, drama, romantik, humor.
och vilken gillar du inte? Eh.. Jag vet inte. Hahaha! Tyckte jag drog upp alla genrer i gilla nyss.
vilka är din favoritlåtar just nu? Itchy Daze - Monster, Melanie Fiona - Monday morning och Nickelback - Next Contestant, även Nickelback's - just to get high.
om du blev gravid nu, vad skulle du göra då? Behålla barnet och försöka göra det bästa av det.
brukar du tejpa över din mun? Nej.
var du på dreamhack? Nej.

hur ser dina strumpor ut, är de sexiga? Nej!
hur ser dina underkläder ut? -
när blev du taggad på facebook senast? Några dagar sedan.
Vatten


Gårdagens inköp!

Som jag berättade igår var jag ju på shoppingrunda, och hem kom jag alltså med fyra skjortor, två par jeans och en BH som inte är med på bild.
Jag brukar inte tycka om färgglada kläder, och är mer den som går i svart, men jag bestämde mig för att jag behövde en liten färgklick i vardagen för omväxlingsskull! Dessutom ska jag på kalas hos mormor imorgon, och då vill man ju vara lite färgglad och inte komma i svart...


Blåsvarta jeansen - Kappahl, 150 kr (ord. pris: 399).
Blåa jeansen - Kappahl, 200 kr. (ord. pris: 499)
Svarta skjortan, Vera mode 199.95
Mörkrosa skjortan, Kappahl, 299 kr
Ljusrosa skjortan, Kappahl, 299 kr
Blåa skjortan, Kappahl, 299 kr.
Shoppingtime

Idag har det varit enormt dålig bloggning för mig (förutom det tidsinställda inläggen) eftersom jag har varit i skolan! Jag hade en riktig lång dag idag, tänkte summera den kort:

Började med en två timmars lång film om första världskriget.
Jag vill inte påstå att den var särskilt verklighetstrogen (vilket den enligt min mentor ska vara). Dem satt och firade jul med sina fiender, stannade upp kriget för en dag, på julafton, och firade jul ihop.
Sedan när man skulle bomba brittarna(?) kom tyskarna(?) och sade "Vi ska bomba er nu, kom och göm er hos oss" - Då gömde sig dem alltså där. De drack även te och spelade fotboll tillsammans. Dem utbytte även adresser med varandra så dem skulle kunna brevväxla efter kriget.
Jag tror inte man gör så med sina fiender i kriget. Det tror jag verkligen inte att man gör eller gjorde.
Skulle inte rekommendera filmen till någon, som tur är har jag ingen aning om vad den heter. ;)

Sedan var det lite annat i skolan, efter den åkte jag in till stan tillsammans med Johanna och Veronica, mina närmsta kompisar. Jag fick för mig att jag ville köpa en skjorta. Det slutade med tre skjortor, två par jeans och en BH. Och det var färglada kläder - hur ofta händer det? ;) Stötte även på Robin och Kim i stan, haha! Ett par killkompisar till mig!

Det kommer bilderna på köpen imorgon!ListaTvå bilder på min Gudmors ena underbara häst!

DIN HÖGSTADIETID
1. vilken skola gick du? - Privat, tyvärr.
2. vilket år började du på den skolan? - Öhm. Få se. Det var på sexårsverksamheten. Tio år bakåt alltså. 2002 om jag räknade rätt.
3. hur tog du dig dit? Jag gick, åkte bil eller åkte spårvagn. ;) Beror på vart jag bodde.
4. vilken tid klev du upp? 07:00.
5. när kom du hem? Beroende på när jag slutar, såklart, så var det väl 13:00 - 16:00.

7AN
6. vilket år började du 7an? 2009.
7. hur många var ni i din klass? Well, vad kan vi ha varit, 20 personer?
8. bästa minnet från 7an? Jag vet inte.
9. välj en låt som får dig att tänka på den tiden: Alla Sofijah låtar. Jag mådde verkligen piss då och hade ganska hemsk musiksmak.

8AN
10. vad var bäst med 8an? Att jag började på den skola på heltid igen, efter att velat mellan två.
11. sämst? All skit man fick ta när kompsiar (och övriga i ens ålder) försökte hitta sig själva.
12. fick du några nya vänner? Ja.
13. ovänner? Ja.
14. välj en låt som får dig att tänka på den tiden: Antagligen Marilyn Manson eller Cradle of filth. x)

9AN
15. har du ändrats sen i 7an? Ohja.
16. bästa minnet från 9an? Alla musiklektioner, skulle jag vilja påstå! Och när jag blev kompis med Sandra och Frida, och vi tillbringade våran första lunch (ihop med johanna) tillsammans. Så jävla roligt var det och vi bjöd verkligen på oss själva!
17. välj en låt som får dig att tänka på den tiden: "En makalös manick" HAHA.
18. hur många var det som slutade 9an tillsammans med dig? Vi blir väl... hm, 18 stycken som slutar tillsammans.
19. kommer du sakna högstadietiden? Nej.
20. vilken linje börjar du till hösten? Naturbruk.


DETTA HAR JAG HUNNIT MED:
[x] Du har fått nya kompisar
[x] Du har varit i ett annat land än Sverige
[x] Du har fått bra betyg i skolan
[x] Du har varit ledsen
[x] Du har velat dö
[x] Du har varit glad
[x] Du har blivit kär
[ ] Du har suttit vid datorn mer än du brukar
[ ] Du har skrivit en låt
[x] Du har känt hat
[x] Du har dansat
[ ] Du har bråkat med dina föräldrar
[x] Du har haft någon som stött på dig
[x] Någon har sagt att du är snygg
[ ] Strulat med en främling
[ ] Strulat med en från samma kön
[x] Varit så uppjagad att du gjort misstag
[x] Slagit någon
[x] kallat någon hora/slampa
[ ] däckat
[x] spytt
[ ] knarkat
[ ] druckit alkohol
[ ] sovit i motsatta könets säng
[ ] strulat med någon av samma kön
[x] raggat på främlingar
[ ] kysst en främling
[x] rökt
[ ] rymt hemifrån
[x] bakat
[ ] sovit utomhus
[x] saknat någon
[x] sjungit fint
[ ] duschat med någon
[ ] badat i havet
[x] skolkat
[x]  fått ig
[ ] fått mvg
[x] fjäskat för en lärare
[x] käftat mot en lärare
[x] snackat i telefon mer än 2 timmar..
[ ] fått blommor av någon från motsatta könet
[ ] gett någon blommor
[x] varit på sjukhus
Vilken är din favoritbild?

Medans jag har en lång dag i skolan (08:00 - 15:30) så kan ni underbara bloggläsare få svara på denna fråga. Vilken av dessa två bilder tycker ni om bäst?

Easy A

Easy A.
2010. Komedi, romantik.

Det hela börjar med att huvudpersonen Olive Penderghast (Emma Stone) hittar på en nödlögn, för att slippa följa med sin bästa vän och hennes hippie-föräldrar över helgen. Hon påstår istället att hon ska på en dejt.
Istället tillbringar hon helgen hemma, sjungandes till ett grattiskort med låten "I've got a pocket, got a pocket full of sunshine" (Natasha Bendingfield), är ingenting hon berättar för sin bästa vän på måndagen.

Dejtlögnen leder till sexlögner, och helt plötsligt vet hela skolan vad hon har gjort. Men det har en framsida - hon blir äntligen sedd, och bestämmer sig för att hålla uppe sin dåliga image. När skolans bög föreslår att dem ska låtsas ha sex, så han ska slippa sina mobbare, ställer hon upp på det. Låtsas-sexet på en av festerna spädde genast igång yttligare rykten. Det hela spårar tillslut ut, och hemska rykten går runt om Olive. Istället för att tysta ned dem kommer hon in i skolan med inte mindre än en korsett.
Tillslut är det bara en kille som ser igenom hennes fasad och in i hennes rätta själ och hjärta.

Jag tycker filmen var okej. Den skulle få en 3 av 4 ifrån mig. Skulle dock rekommendera den.Vatten

(Tidsinställt inlägg.)Jag älskar att fotografera vatten!
Hittar jag fotodroppar vill jag alltid ta kort på dem, sjöar, hav, kranvattne (som här) gillar jag också att fotografera.

Vad gillar ni mest att fotografera?
NO nationella: fysik.

Gnällinlägg.

Tack för alla läxor underbara lärare. Hur skulle vi annars ha det med fritid efter skolan? Skämt å sido, så mycket läxor har jag inte.
Jag har haft en studieanpassad studiegång i ett par år nu, och har det fortfarande till viss del, men går mestadels med min klass. Skolka aldrig. Oavsett om du vill dö, är skoltrött eller så, gör det inte. Det är inte värt det i längden och även om jag inte ångrar mig, vet jag att jag hade haft bättre betyg att gå ur nian med, bara jag hade satsat redan från sjuan. Men jag hade inte kraften, och det är inget jag kan göra något åt nu.

Ska slänga iväg ett mejl till min svenska/engelska lärare nu, och ett till min mentor. Lyckas glömma att prata med dem hela tiden när jag träffar dem i skolan. Ska fråga vad som krävs för att höja mig i SO och Sv/eng ;)!

I NO ska jag klara av biologi och fysik samtidigt denna terminen. Det kommer säkert gå bra. Veronica, en av mina närmsta kompisar, har samma som jag, så jag kan plugga lite med henne om det behövs.
NO nationella är i min skola i fysik i år. Kan det bli värre? Typ det man har haft minst.

Jag får inte upp mitt skåp i skolan heller. Låsgrejen har totallagt av. Lite pinsamt att inte få upp skåpet. Fick ut SO böckerna, men kunde inte öppna det sen igen. Tur att jag hade jacka i Johannas skåp. Fan. Måste skaffa ett nytt. Och i mitt skåp låg engelskaläxan som är tills imorgon. Detta är dömt att gå åt skogen! Och den enda kompis jag har i närheten av mig (Johanna) är självklart inte hemma nu efter skolan, förren sent ikväll.

Nu fortsätter jag med mitt SO arbete om andra världskriget och försöker låtsas som engelskaläxan inte existerar.Allt är i förändring.

Tidsinställt inlägg.

Jag vet inte hur det är hos er, men i Göteborg har snön börjat försvinna nu iallafall. Vintern försvinner sakta...

Ljus


Veckoplanering v. 3

Såhär ser min veckoplanering alltså ut!
Jag lägger säkert till någonting under veckan, det vore typiskt mig. Under helgen blir det nog endast tidsinställda inlägg, förutom när jag kommer in och lägger upp några bilder från mormors kalas.
Jag vill passa på att ägna tid med min Gudmor, och därför blir det att jag eventuellt sover hos min mormor då. Blir eventuellt att jag sover hos min mormor även på lördagen. Eventuellt.
Livet från den ljusa sidan & pojkarna i mitt liv

Igår hade jag lite av en filmkväll med mig själv, och såg på två filmer. Livet från den ljusa sidan & pojkarna i mitt liv. Så jag tänkte dela med mig om vad jag tyckte om filmerna!

Livet från den ljusa sidan
Amerikansk dramakomedi från 1997.

Författaren Melvin Udall lider av bacillskräck och tvångstankar, och är dessutom väldigt vresig av sig. Han hatar de flesta, däribland hans granne Simon och hans hund Verdell. Varje dag besöker Melvin sin kvarterkrog, där endast den ensamstående mamman Carol får betjäna honom. När Simon blir misshandlad tvingas Melvin ta hand om hunden Verdell, samtidigt som Carol är hemma med sin sjuka son. När han får reda på att Carol kanske inte kommer tillbaka till jobbet tvingas han göra något åt saken. De två händelserna påverkar Melvins liv väldigt mycket - mer än vad han kunnat ana från början.

Jag tycker filmen var helt okej. Jag hade hört att den var tråkig, men jag tycker den höll måttet bra. Bra skådespeleri och handling.

Pojkarna i mitt liv
Drama från 2001

Beverly är femton år gammal, och drömmer om att bli författare och bosätta sig i New York, en dröm hennes föräldrar inte delar. Men i hennes unga ålder finns det även andra saker som upptar hennes hjärna, som killar. På en fest träffar hon den tre år äldre pundaren Ray, och blir kär i honom och snart är de ett par. Men så blir Beverly gravid, och bestämmer sig för att behålla sin son. Efter bröllopet, som var det enda rätta enligt hennes föräldrar, flyttar hon och Ray ihop. Hon uppfostrar sin son på sitt eget vis, utan något särskilt stöd ifrån Ray.

Jag tycker filmen var helt okej. I alla recesioner jag läst om filmen näms inte att hon får barn, och hade jag vetat det från början hade jag nog sett filmen mycket tidigare faktiskt. Eftersom jag var väldigt trött (såg den på natten) så hängde jag inte med i vissa scener, men filmen var jättebra, men lite seg.
I mitt rum luktar det skuld

Jag ser ditt ansikte när jag sluter mina ögon
Ditt oskyldiga leende
Det svarta håret, morgonrufsigt
Och utanför piskade regnet mot rutan,
i samma takt som dina hjärtslag som pumpade ut hatet till dina vener
Det var sommar då och skolan skulle börja nästa dag
Men det blev ju aldrig så.

Skulden satte sitt iskalla finger över min panna
När döden knackade på och tog ditt liv
Regnet piskade mot asfalten men min skuld skulle aldrig tvättas bort

Den dagen började en kamp längre än ett sekel
Ett krig ingen soldat vill vara en del av, och som aldrig tar slut
Där rätt och fel finns, men rätt flög med dig i graven.

Nu har vattnet frusit till is och hänger som istappar ned från taken,
Och mot snöns oskuld ser min skuld svartare ut än någonsin
I mitt rum luktar det skuld
Jag känner hur väggarna kryper närmare mig och
smärtan jag aldrig orkat känna, gör sig påmind.

© Louise
"I mitt rum luktar det skuld."
- Louise, www.wizy.blogg.se/
- 2011-01-15
Tulpanens dag

Tulpanens dag idag!
Vilken tur att mamma fick tulpaner i sin bukett igår av mig. :-)

Bukett till mamma, från mig.
Väljer ut bilder till framkallning

Tutti frutti, det är både ord och visor å de svänger så man nästan döör! Tutti frutti, såna låtar gör de inte längre, för de vet väl inte hur man gör!

-

Sitter och väljer ut några bilder jag ska framkalla åt mormor, på lite allt möjligt. 
Mamma vill att jag ska välja ut yttligare bild att förstora, och göra tavlor av. Kulkul.
BukettHela buketten min mor fick av mig.
Andra inlägg med bilder på buketten: En bild & Flera bilder och förklaring till varför hon fick blommorna.

Detta blir absolut sista på buketten, jag lovar. ;)Blommor var det här. ;)Hm... Blev jäkligt svårt att hitta något mönstrigt faktiskt. Men detta gills nog? :-)


Min favoritblomma skulle jag nog vilja säga, utseendemässigt iaf.

De som vet vad blommorna är får gärna upplysa mig om detta!Buketten till mor. :)

Min mamma fick denna bukett av mig igår. Yttligare bilder på den finns här.
Bukett till mamma!

Satte mig vid datorn i kanske 20 minuter och kollar på dator, får en riktig snilleblixt och bestämmer mig för att överraska mor med en sak.
Vad kommer senare, lovar att ni ska få en bild också. Nu får jag nog skynda mig, har bara någon timme på mig...

Uppdatering:
15:28.

Jag hann torka av köksbordet, och få undan allting i köket, dammsuga och göra rent spisen. Men disken samt att våttorka golvet hann jag inte med. Sprang och köpte en bukett till mamma också. Hon hade tyvärr kommit hem när jag kom hem med den. Hon hann som tur var inte se den, gömde den i rummet, strök duken i mitt rum och bad henne gå in i ett annat rum medans jag diskade. Diskade och tog fram buketten.

Mamma blev jätteglad, och hennes reaktion var först "Åh, tack! Men... Varför får jag denna?" "För du finns, mamma." 

Bild på buketten:


Bukett till mamma, från mig.Den kostade 300 kr, tycker den var värd det. Så himla fin. Eller vad tycker ni? :)Vinter och snö.

(Tidsinställt inlägg)

Snön ligger fortfarande över Göteborg, även om mycket försvunnit. Enligt yr.no får vi dock mer snö på söndag.
(16/1)

Anyway. Här har ni bilderna från min snöpromenad igår.

 
Plats: Göteborg
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D402011-01-13

Min dag i korta drag:

- Försov mig imorse.
Kom i säng alldeles för sent. Missade två lektioner pga detta, men imorgon ska jag komma i tid! Det är ju trots allt sista terminen i nian, slutet... Blir underbart att lämna skolan bakom mig.

- Jag och Johanna gick ut och fotograferade på håltimmen.
Skönt med en promenad i säkert en halvmeter djup snö i skogen. Blev ett par bra kort. Hade mitt tamron objektiv så det fick mest bli närbilder denna gång. 

- Träffade den nya kuratorn på skolan.
Den gamla är numera mammaledig. Den nya kuratorn, Clara, känns dock ganska bra att prata med! En på skolan bad mig söka upp kuratorn och hälsa på, då jag haft kontakt med den gamla, Madeleine. Sagt och gjort. Vi har även bokat in en standardtid en gång i veckan nu.

Resten av dagen har jag spenderat med att fixa på datorn, läsa skvallertidningar och sådant. Härligt.

Bilderna jag tog på fotorundan kommer imorgon, orkar inte engagera mig mer i datorer idag känner jag.Blå bil iskubFörutom att bilden blev dålig och skrivbordet (ja, det är skrivbordet, även om det ser ut som det är kameran) är smutsigt på bilden, tycker jag om bilden. Det är alltså en helt vanlig iskub.Almenacka införskaffad

(Tidsinställt inlägg).

Jag köpte mig en ny almenacka igår! Äntligen.
Jag hade inte börjat fylla i ännu, när bilderna togs, därför ser det så tomt ut. 


Poems

Ivägslängd som en gammal disktrasa
Som ett papper som nyss har kastats
Som ett vedträ i en het brasa
Som ett eluttag som överbelastats
Som den vissna blomman på ängen
Som gamla sopor på en bakgård
Som skitiga lakan i sängen
Somden unkna stanken i en ladugård
Som någon vilse och förvirrad
Så känner jag min nu för tiden
jag planlöst runt i livet irrar
Vilse.. ensam och övergiven

Kom inte med blommor till min grav när jag dött
kom med dom när jag lever
Spela inte min favoritlåt till minne av mig
spela den för mig så jag kan höra
Fäll inga tårar för att jag är borta
utan gläds med mig när jag ännu är här
Nej gör ingenting vid min grav
jag är ju ändå inte där


Dikterna är inte skrivna av mig.Förberedelser för nationella provet, svenska.

Första svenskalektionen denna terminen avklarad. Vi gick igenom ett gammalt nationellt prov (från 2007), för att få veta hur man ska göra på provet. Jag tar det hela lugnt, tänker att det går som det går. Det gör det ju. Allt jag kan göra är att vara väldigt aktiv på lektionerna om nationella provet, instudera det vi får hittils, och sedan hänger det ju trots allt på hur det går på själva provet. Onödigt att stressa sönder över... Men visst är det pirrigt!

Alla svenskalektioner ska tydligen gå åt detta tills provet, så det gäller att vara med på alla. Kände mig lite slut i huvudet efter lektionen faktiskt. Och då hade vi bara prat om provet, man ska ju skriva uppsats med... Men det känns som det kommer gå toppenbra, så det är lugna puckar här. 

Hälsade på mormor efter skolan, och hon bad mig att fotografera lite vinterbilder åt henne, då hon tycker det är väldigt fint. Hon hade t.o.m ett visst träd hon ville att jag skulle föreviga, när det kommer mer snö! Nu har det tyvärr hunnit töa bort på träden redan, så det är inte lika fint. Dock förväntas det inte falla snö över Göteborg förren på söndag.

Take care of you, love Louise.
Det gör ont.

Tänk alla gånger jag hatat min far, för jag sagt "jag älskar dig" och inte fått nåt tillbaks.


Det är en sådan dag då allt är fel.
Jag vill egentligen inte resa mig upp ur sängen.
Jag hatar att somna med tårarna rinnandes. Jag saknar Elias. Jag saknar honom så jävla mycket.

Jag är värd att må bra.
Men jag vet allt som hänt, alla känslor jag känt
Alla dagar den bränt
Tårar på min kind
Varje kväll undrar jag hur min nästa dag ska vara
Men inombords, visste jag exakt hur den skulle bli.

Jag ska till skolan nu.
Tvingar mig till svenskalektionen för jag måste vara med till förbredelserna till det nationella.
Jag måste.
pink - conversations with my thirtheen year old self

Conversations with my thirteen year old self
Conversations with my thirteen year old self

You're angry
I know this
The world couldn't care less
You're lonely
I feel this
And you wish you were the best
No teachers
Or guidance
And you always walk alone
You're crying
At night when
Nobody else is home

Come over here and let me hold your hand and hug you darling
I promise you that it won't always feel this bad
There are so many things I want to say to you
You're the girl I used to be
You little heartbroken thirteen year old me

You're laughing
But you're hiding
God I know that trick too well
You forget
That I've been you
And now I'm just the shell
I promise
I love you and
Everything will work out fine
Don't try to
Grow up yet
Oh just give it some time

The pain you feel is real you're not asleep but it's a nightmare
But you can wake up anytime
Oh don't lose your passion or the fighter that's inside of you
You're the girl I used to be
The pissed off complicated thirteen year old me

Conversations with my thirteen year old self
Conversations with my thirteen year old self

Until we meet again
Oh I wish you well oh
I wish you well
Little girl
Until we meet again
Oh
I wish you well
Little girl
I wish you well
Until we meet again
My little thirteen year old mepink - conversations with my thirtheen year old self

Conversations with my thirteen year old self
Conversations with my thirteen year old self

You're angry
I know this
The world couldn't care less
You're lonely
I feel this
And you wish you were the best
No teachers
Or guidance
And you always walk alone
You're crying
At night when
Nobody else is home

Come over here and let me hold your hand and hug you darling
I promise you that it won't always feel this bad
There are so many things I want to say to you
You're the girl I used to be
You little heartbroken thirteen year old me

You're laughing
But you're hiding
God I know that trick too well
You forget
That I've been you
And now I'm just the shell
I promise
I love you and
Everything will work out fine
Don't try to
Grow up yet
Oh just give it some time

The pain you feel is real you're not asleep but it's a nightmare
But you can wake up anytime
Oh don't lose your passion or the fighter that's inside of you
You're the girl I used to be
The pissed off complicated thirteen year old me

Conversations with my thirteen year old self
Conversations with my thirteen year old self

Until we meet again
Oh I wish you well oh
I wish you well
Little girl
Until we meet again
Oh
I wish you well
Little girl
I wish you well
Until we meet again
My little thirteen year old meFörsta skoldagen avklarad

Första skoldagen är avslutad. Känns helt okej.
Jag vaknade 05:45 och var genast klarvaken, så gick upp. Var först i skolan och alla lärare kommenterade att jag såg väldigt glad ut, kände mig väldigt pigg och glad faktiskt. Nu börjar allvaret, sista terminen i nian. Sista terminen i grundskolan. Om fem veckor är det första nationella provet.
Därför, kommer jag köra på att försöka fotografera på helger (och eftermiddagar) och köra mycket på tidsinställda inlägg. Dvs har jag en timme över skriver jag hellre några inlägg som kan publiceras då och då än att det blir fem inlägg ena dagen, ett andra. Jag försöker hålla på att det ska vara fler bilder än text, lite halvsvårt faktiskt... Jag började min skoldag med att tro att jag hade böcker (jag borde verkligen kollat efter, men var helt säker på min sak...) hemma till läxan, vilket jag inte hade. Men det var bara att läsa igenom en text, får göra det imorgon på någon rast. Det fixar sig! Jag har fått nytt schema också, tycker om det! :)

Nu ska jag gå ut på långpromenad och försöka köpa mig en almenacka också. Dock blir det en promenad utan kamera, för det är så förbannat snorhalt ute att jag inte vågar ta med den.
Leksaker

Tänkte att jag skulle testa dehär med att "bygga upp en egen värld och fotografera". Denna gång fick det bli några hundleksaker som ligger i leklådan hemma hos mig. Tycker det var kul att fotografera, och väldigt snyggt. Skulle kunna tänka mig att göra om det, med något annat motiv. Skulle ni läsare vara intresserade av detta?
Liams favoritleksak för tillfället.
MyDog Militären med sina hundar

MyDog.
Andra bilder ifrån MyDog: Polishundar, MyDog & MyDog.


Fixar i ordning inför showen...
 

Den misstänkta gömmer någonting i bilen för att sedan rymma.


Hundförare med sin hund.


Hunden fångar den misstänkta.
Militären kan ta sin hund och gripa den misstänkta.


Spårhund spårar.


Spårhund markerar att den hittat något.

Modell: Militären
Plats: MyDog, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40
Fototriss - Gissa!

Ledtråd: Det är i samma engelsktalande stad. Rätt svar finns under bilderna.Fler bidrag hittar ni HÄR.

London.Hästen.

Tänkte visa upp favoriten i stallet. Han ägs av mina Gudföräldrar. (y)Min älskling...

Djur: Skorpan, mina Gudföräldrars häst
Plats: Mina Gudföräldrars gård
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40
Bokrecesion - En shopaholic i NY."En shopaholic i New York."

Becky Bloomwood har det perfekt. Hon har betalat alla sina skulder, och känner sig totalt fri. Hon har ett bra jobb som ekonomi rådgivare i ett tvpogram, Morning Coffee.
Till råga på allt ska hon också flytta till New York tillsammans med Luke. Men med 5th street och hela New York framför sig, kommer hon klara att leva efter "köp bara vad du behöver"?

Jag ansåg inte att boken höll samma klass som "En shopaholics bekännelser", men tillräckligt bra för att jag skulle vilja fortsätta läsa serien.
Vissa stycken satt jag och vred på mig och tänkte "Nej... Nej, gör inte sådär" och hade svårt att finna sympati för Becky. Det var dessutom svårt att få sig ett skratt till boken, och vid ett tillfälle stannade jag faktiskt upp och funderade på att sluta läsa.

Det är lägre klass på denna boken än första, men jag tycker fortfarande om den! Författaren, Sophie Kinsella, visar dock återigen att Becky kan ta sig upp på egna ben efter ett par skandaler och stora händelser i boken.jag vill be dig om en sak, stanna som den du är hos mig, för du är helt underbar.

jag vill be dig om en sak,
stanna som den du är
för du är helt underbar
stanns hos mig, så gör jag vad som helst
promise.

jag lovar inte att alltid finnas där,
att alltid ha ett leende på läpparna och få dig att skratta.
jag lovar inte att jag alltid kommer älska dig.

men jag lovar att jag älskar dig igenom vad som helst.
genom ditt helvete, livet före och efter.
jag lovar att vara stark åt dig när du är svag.

jag lovar att älska dig hela vägen.
men jag lovar inte att inte förändras under vår resas gång.

linnéa steele, jag älskar dig.

du har fått mig att börja tro att det blir bra igen!

jag lovar och svär, du är underbar
för dig skulle jag släppa allt bara för att svara på ett sms.
MyDog - polisens hundar.

De få bilder jag tog på polisens hundar på MyDog. Det kommer yttligare bilder på bla militärens hundar och de få bilder jag hann ta innan kameran dog, på hundteatern Snövit och de sju dvärgarna.

Andra bilder ifrån MyDog: MyDog & bildbomb från MyDog.Dålig sömn

Jag sover så dåligt nu för tiden, vilket beror på att jag mår dåligt just nu.

När Johanna var här så sov jag två timmar på hela natten.
Natten efter det så somnade jag vid typ 04:00 (på natten), och då sov jag enda till 16:00.
Dvs ca 12 timmars sömn. Det behövde jag verkligen!

Och inatt sitter jag här igen utan att kunna sova.

Så det blev att jag läste ut Sophie Kinsellas bok "En shopaholic i New York"
och ska snart börja läsa "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva."

Det kommer en recension på "en shopaholic i New York", I promise.
Och resten av alla MyDog bilder kommer också.
i've had a bad year, a lot to go through. i've been knocked out, beat down, black and blue

Rancid.

Don't worry about me, I'm gonna make it alright
Got my enemies crossed out in my sight
I take a bad situation gonna make it right
In the shadows of darkness I stand in the light

You see it's our style to keep it true
I've had a bad year, a lot to go through
I've been knocked out, beat down, black and blue
She's not the one coming back for you
She's not the one coming back for you

If I fall back down, you're gonna help me back up again
If I fall back down, you're gonna be my friend

It takes disaster to learn a lesson
You're gonna make it through the darkest night
Some people betray one and cause treason
We're gonna make everything alright

Well the worst of times, now, they don't phase me
Even if I look and act really crazy
I went way down, she betrayed me
Now my vision is no longer hazy

I'm very lucky to have my crew
They stood by me when she flew
I've been knocked out, beat down, black and blue
She's not the one coming back for you
She's not the one coming back for you

If I fall back down, you're gonna help me back up again
If I fall back down, you're gonna be my friendMyDog

Tycker sista bilden blev så charmig när hunden samtidigt blundade lite med ena ögat. 

Plats: MyDog, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Bilder MyDog

Några av alla bilder jag tog på MyDog 6 januari 2010.
Kamera; Nikon D40. Kopiering är självklart förbjuden.  MyDog     
    
    

     

         Plats: MyDog, Göteborg.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40
Skärgård

Vackert, eller hur? Göteborgs skärgård.

(Detta är ett tidsinställt inlägg. När detta publiceras är jag egentligen på MyDog)Kasta ut julen nu, jag har tröttnat...

Jag har som bekant väldigt många prynader, julprynader är självklart inget undantag... Men nu har jag haft tomtarna uppe sedan och jag är extremt less på dem!
När jag stod och dammade sist ville jag bara plocka ned dem och ta upp mina vanliga prynader. Men det är ju bara jul en gång om året, så jag står ut i en vecka till, sedan åker dem ut...
Det där med att dem bara är uppe en gång om året förresten, det stämmer ju inte. De är alltid kvar några veckor in på det nya året och åker upp i december igen.

Jag ser verkligen fram emot att plocka fram mina vanliga prynader igen.

När plockar ni ned era julsaker? Eller ni kanske redan har gjort det?
Mitt 2010-2011

2010

Under 2010..
Har du gråtit? Ja.
Har du skrattat? Ja.
Har du sovit i tält? Nej. Skulle hajkat men fick åka till huset tillsammans med några andra på lägret i somras. x) Inte min grej.
Har du sovit under bar himmel? Nej.
Har du varit på Gröna Lund? Nej.
Har du varit på Liseberg? Nej.
Har du varit på Kneipbyn? Vet inte ens vad det är.
Har du varit utomlands? Ja, London.
Har du varit i en annan stad? Ja.
Har du bott hemma? Ja.

Under 2010..
Har en vän dött? Nej. Men nära att Elias strök med + en annan kompis. :(
Har en vän sökt tröst hos dig? Ja.
Har du sökt tröst hos en vän? Ja.
Har du sovit över hos en vän? Nej. (nördvarning eller vadå?)
Har du varit kär i en vän? Nej.
Har du fått mer en fem nya vänner under året? Jadå!

Under 2010 har du..
Har du pussat någon? Ja.
Har du varit tillsammans med någon? Ja.
Har du varit kär i någon? Ja.
Har du  sovit med någon av motsatt kön? Haha, ja.

När har du som mest..
Gråtit under 2010? Hösten och våren.
Skrattat under 2010? Sommaren och vintern.

Denna månad..
Har du varit kär? Nja.
Har du kysst någon? Nej.
Har du pussat någon? Ja.
Har du kramat någon? Haha ja.
Har du skrattat? Absolut!
Har du gråtit? Ja.
Har du varit glad? Ja!
Har du varit ledsen? Ja.

När..
Grät du senast? Igår.
Skrattade du senast? Idag.
Duschade du senast? För två timmar sedan.
Lyssnade du på musik senast? Jag gör det just nu.
Hade du kul senast? Idag.

Kysstes du senast med? ...
Kramade du senast? Mamma.
Pratade du i telefon med senast? Johanna.
Fick du sms av senast? Linnéa.
Hade du tråkigt senast? Vetefan. Inte i år iaf.
Kommer du ifrån? Göteborg.
Heter? louise.
Hur gammal är du? 15, blir 16 i år.
När fyller du år? 19 april
Tycker du om någon just nu? Nja.
Jag samlar på? Prynader och polerade stenar... x)
Gröna eller röda äpplen? Röda.
Vem ringer du när du är arg/ledsen? Linnéa. <3 Bästa stödet, all the time.
Vilken tid gick du upp idag? 10:00.
Har du sovit i din egna säng inatt? Ja.
Har du sovit ensam inatt? Ja.
Har du strumpor på dig nu? Ja.
Hur svarar du i telefon? Aa? eller Hallå?
Vad ska du göra imorgon? Träffa min kontaktperson och städa lite i lägenheten.
Var vill du bo när du blir stor? Jag vill gärna äga en egen gård när jag blir stor kanske.
Vad vill du bli när du blir stor? Vuxen.
Är det okej att gråta? Ja.
Vilken årstid tycker du bäst om? Sommaren.
Skulle du göra om du vann en miljon? Spara till en gård I guess x).
Tycker du det är viktigt att ha märkeskläder? Nej.
Har du piercing? Nej.
Har du tatuering? Nej. 
Vill du gifta dig? Nej.
Vill du ha barn? Ja.
Solar du ofta? Nej.
Är du bra på att laga mat? Nej.
Gillar du att dansa? Nej.
Hur vig är du? Inte alls typ.
Vilken är din favoritglass? Oj, vet inte.
Tror du på ett liv efter döden? Nej.
Är du morgon eller kvällsmänniska? Kvällsmänniska i Göteborg, morgonmänniska i Värmland.
Vilken ögonfärg har du? Blå/grön.
Vilka hårfärger har du haft? Oj. Mörkblond, blond, brunett, brunt med inslag av rött, kopparrött, två andra bruna färger också typ... Nu är jag blond igen för andra gången med.
Är du beroende av något? Tror jag inte.
Senaste låten du hörde? I'm coming home - Diddy - Dirty money.
Brukar du bädda sängen? Ja.
Har du kysst någon under den senaste månaden? Nej, pojken jag vill kyssa är borta. (;
Vad var det senaste du sa? "Haha, ja."
Saknar du någon nu? Ja.Johanna sover över inatt

Hejsan folket!

Jag hoppas eran dag har varit bra. Min har varit helt datorfri framtills nu för någon halvtimme-timme sedan. Istället har jag sovit, städat rummet, och varit ute och käkat med Anna! Det blev kinamat idag, och efter det tog vi efterrätt. Mums.

Sedan mötte jag upp Emelie en snabbis och lämnade av en sak. Sedan hämtade jag upp Johanna and here we are. Johanna ska dessutom sova hos mig ikväll, mys. Det firas med flum, två påsar chips, två stora coca cola flaskor och en stor fanta flaska. ^^

Imorgon blir det MyDog med Johanna, men jag har tidsinställda inlägg tills imorgon så kika in ändå! 

Kramis.

/Louise och JohannaMentalsjukhusen

En sak som börjat intressera mig på det senaste är mentalsjukhus. Hur dem var på 1800 talet.

Därför tänkte jag dela med mig av lite information jag slukat upp om detta. Det är verkligen bedrövligt att läsa om, att psysiska människor inte ansågs vara värda lika mycket som vanliga människor. Att behöva tvingas ligga i ett bad i rumstepratursvatten för att det anses vara lugnande, leva i en bur, och få kalla duschar, det är inte mänskligt. Och det är jag tacksam över att man kommit fram till idag.

Det som står i detta inlägg är grundat från hur det var på Mentalsjukhuset S.t Jörgen som låg i Göteborg. Det är nu nedlagt.

Det fanns ca 80 personer inlagda på sjukhuset i mitten på 1700 talet, en tredjedel av dem var psysiskt sjuka. Även fysiskt sjuka, människor som var oförmögna att klara sig själva, föräldralösa barn handikappade och ej önskvärda av sina familjer hamnade här.
Det fanns en separat byggnad för människor som ansågs våldsamma och störande.
Mentalsjukhuset, eller hospitalet som det också kallas, besöktes 1746 av Carl Von Linné, när han var på sin Västgötaresa. I hans anteckningar framgick att psysiska sjuka kunde hålla isolerade i enrum under många års tid. Och hur de psysiskt sjuka, "likt en tiger", hållits inspärrade i en liten träbur med gallergolv - under tjugo års tid!

I början av 1800 talet kom ett riksdagsbeslut att mentalsjukhusen endast skulle vårda dem psysiskt sjuka. Enligt ny kunglig stadga 1858, angående sinnessjukas vård och behandling, skulle huvudansvaret ligga hos en direktion. En läkare skulle ha ansvar för den dagliga verksamheten, för att hospitalen inte endast skulle vara en förvaringsplats - detta för att försöka bedriva god sjukvård.
Ett år senare, 1959 började man utbilda blivande läkare i psykiatri.

Men Göteborgs Hospital hade inte möjliheter att motsvara de nya krav som kommit. Otillräckliga ytrmmen gjorde att det nästan ständigt var överbeläggning, vilket ledde till odrägliga boendeförhållningar. För att hålla sig varma fick flera patienter ligga i samma säng. Sängarna var fyllda med halm och behoven fick man göra genom ett hål i sängbotten.
Opålitliga patienter iförds tvångströjor, eller fjättrades vid sina sängar med fotbojor. Dem allra aggressivaste ansågs dock vara för farliga för bara fotbojor och sattes i träburar.
Läkaren besökte hospitalet två gånger per vecka. Utan läkare gjordes den dagliga tillsynen av fyra sjukvaktare och fem sjukvakterskor. Vakterna i sig blev ibland överfallna av patienterna, vilket ledde till att hospitalet hade otroligt dåligt rykte i Göteborg, och man undvek gärna att gå förbi byggnaden av rädsla för patienterna. Hospitalet dömdes senare ut som det sämsta i riket.

Fortsättningen av denna uppsats kommer senare! ;)Bokköp

Jag var som sagt i bokhandeln och köpte två stycken böcker idag, kände att det var dags att komma igång med läsandet lite. I år ska jag försöka läsa mycket mer än vad jag annars brukar göra! Det är så härligt att bara sjunka ned i en bok uppkrupen i soffan på vintern. Och läsa på sommaren i solen är också mysigt. Men nu ska vi inte drömma oss iväg till sommaren ännu, vintern har sin tjusning den också.


Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva, av författaren Ann Heberlein.
Står följande på baksidan: "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva. En äkta apori, ett oläsligt filosofiskt dilemma, en ångestskapande sutation i sig bortsett från att det oftast är min ångest som driver mig mot insikten att livet är värdelöst och slutsatsen att det bör ändas. Det gör för ont. Ibland. Ibland är det bara outhärdigt. Denna vardag. Denna tristess. Detta fula liv. Det banala. Det dumma. Allt som ni inte förstår. Förlåt. Det var onödigt. Förlåt."
Varför jag valde boken är nog uppenbart. Jag fastnade för bokens namn, har läst positiva recesioner av den förut så det blev naturligt att den fick följa med hem. Har haft den på min boklista ändå!


En shopaholic i New York, av Sophie Kinsella.
Såhär står det på baksidan: Rebecca Bloomwoods liv är perfekt. Hon har ett bra jobb som ekonomirådgivare på morgonteve, hennes bankkamrat är snäll mot henne och nu kanske hon till och med kan få fortsätta sin karriär i New York! När hon åker dit tänker hon verkligen besöka alla viktiga platser såsom Frihetsgudinnan och Guggenheimmuseet. Men först måste honsåklart till Saks och sen Bloomingdales... Kommer Rebecca verkligen kunna leva upp till sitt nya motto; "Köp bara det du verkligen behöver"?
Varför jag valde boken: Jag fastnade verkligen för "en shopaholics bekännelser" och "En shopaholic får en syster", så att köpa tredje boken i serien kändes självklart.

Nu ska jag läsa några bloggar och sedan ska jag krupa ned i soffan och börja läsa någon av böckerna. :)
4:e januari 2010

Alltså, förlåt Louise. Men du ser ut som ett emo. - Johanna.

Trött som fan, så det blir ett kort osocialt inlägg idag. (Tänkte jag)

Jag har varit med Johanna, min bästa vän, hela dagen idag. Vi åkte till bokhandeln och jag köpte två böcker, jag hade nog köpt typ tio om jag hade haft med mig mer pengar... Haha! Typiskt mig.
I bokaffären "Jag kan vara ganska länge i en bokaffär..." (Gick där säkert i en timme om inte mer) och Johanna svarar uttråkat "Jag märker det..." Hahaha, stackarn...

Jag måste berätta om en riktigt rolig grej, åtminstone för mig och Johanna.
Vi åkte spårvagn, så såg vi en kille, som var otroligt lik en annan kille, C, som jag känner, som var ute och gick. Utan orsak började jag fnissa. 
Johanna (högt över hela vagnen): Men är inte det C? HAHAHA, det måste vara han...
Jag smsar då C och frågar ifall det är han, vilket det tydligen inte var.
Det roliga kunde ha slutat där, om pensionären framför oss inte hade haft exakt samma hatt som killen vi hade sett nyss...

Påväg hem igen.
Johanna: Hahaha, tänk om vi ser den där killen igen?
Jag: Hahahahahahahahaha, så sitter du och tittar efter honom också!!!!
- Johanna slutar titta och tittar åt ett annat håll, av en slump tittar jag ut -
Jag: Johanna, där ÄR HAN JU IGEN!
Johanna: OMG, DET ÄR HAN IGEN!!!!
Jag: HAHAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA OFTA VI SER HAN TVÅ GÅNGER PÅ SAMMA STÄLLE, MED ÖVER EN TIMMES MELLANRUM? HUR STORA ÄR ODDSEN?

Hahahahaha. Slutsats. Killen med hatten är både C's dubbelgångare och gick tydligen tillbaka till samma ställe precis när vi gick förbi... Fan vad övertrötta vi måste vara som tyckte det var så jävla roligt, men det är våran humor. Väldigt omogen men... ;) - Om du råkar vara killen med hatten så hör gärna av dig till mig, haha!

Väl hemma såg jag och Johanna på Ulvesommer. Mitt i den mest spännande biten började filmen dock bråka med oss, så vi stängde av, och sedan tittade vi på video på msn.
Johanna spelade dessutom in en video på mig där jag sjunger och dansar till två låtar. Weirdos. <3

Snöpromenad hann vi också med.

Nu ska jag nog krypa upp i soffan, är helt slutkörd. Hahaha! 2011 roligaste dag hittils, verkligen.
Till Evert, från Dmitri

Jag har med mig, just det du gillar.
Så vi kan festa, allt vad vi kan.

Evert är den bästa kompisen jag har
Såna göbbar finns de inte många kvar
och om jag är ledsen nån gång ibland
hjälper han mig då så gott han kan.

Jag går på stigen som går till Evert
och hjärtat sjunger en glädjesång!
Jag får väl gå här i några timmar
Jag är väl framme ikväll nån gång.
Det blirs könt att sitta ned och vila sig ett tag
När jag kommit fram till Evert blir allt jättebra

Jag går på stigen som går till Evert
Och han ska få sig en riktig sup
Jag är påväg nu, du gamle Evert, snart ska vi festa i skogens djup!

(Evert Meduza - Evert)

Dedikerad min älskade Evert, jag saknar dig! Kom hem snart igen, hihi.
Tänk innan du uppdaterar facebook.

Vissa människor tänker verkligen inte ordentligt. Det grundar jag på bla denna artikel
Om man delar med sig saker på sin statusrad på Facebook, och sedan förlorar jobbet får man väl ändå skylla sig själv. Jag har sett några blogginlägg om det nu och jag kände att jag också behövde kommentera det också.

En man kallade jobbet för dårhus, och fick sparken. Om man skriver att chefen är dum i huvudet t.ex, får man räkna med att få skit för det. Om man skriver tillexempel att man är gravid på facebook, då får man räkna med att människor man inte vill ska veta, att man är gravid. Eller att någon får reda på det innan man personligen hunnit berätta.

Folk skvallrar om vad dem läser i folks statusuppdateringar. Ja, helt ärligt gör jag också det. Jag diskuterar om det osv. Lägger man ut det så öppet får man räkna med sådant. Att skriva om sitt sexliv som 14 åring tycker jag inte heller är okej. Det kan gå så jävla fel om fel person läser bloggen, och är egentligen ingenting man vill läsa. Inte en fjortonårings sexliv, åtminstone.Min veckoplanering v. 1

Jag har äntligen rensat på datorn ordentligt nu! Fått bort ca 10 mappar med bilder (=4 cdskivor). Har ju velat göra det hur länge som helst nu men aldrig riktigt orkat... Jag har cirka fem mappar kvar med bilder som ska in på cdskivor, sedan är hela datorn tom på bilder, hur härligt är inte det? ;) Brukar ni lägga in era bilder på CDskivor så ni har dem sparade ifall datorn kraschar eller liknande? Jag brukar vara dålig med det faktiskt...

Imorgon blir det bokhandeln med min kära bästa vän Johanna, det är dags att utöka min bokhylla känner jag och Johanna var snäll nog att följa med...

Veckan ser hittils ut såhär:
Måndag: Rensa på datorn och städa i lägenheten [x] (Båda två faktiskt, riktigt skönt).
Tisdag: Johanna & jag beger oss till bokhandeln. [x]

Onsdag: Träffa min kontaktperson Anna. Johanna sover över.
Torsdag: MyDog med Johanna. Heldag förhoppningsvis!
Fredag: I don't know yet!
Lördag: MyDog (antagligen).
Söndag: I don't know yet!

Jag har åtminstone lite att pyssla med under veckan! Det blir dessutom någon fotorunda under veckan utomhus, så ni slipper dras med endast hundfoton, haha! Men förvänta er inget annat än en stor fotobomb på hundar nu i veckan, med tanke på hundutställningen.Ella och jag

Snackade med en läsare privat som efterfrågade bilder där man ser både mig och Ella. Håller ni med henne om att det syns att Ella och jag är släkt? :)


Modell: Jag och Ella.
Plats: Hemma hos min syster.
Fotograf: Malin.
Kamera: Nikon D40Ella

Jag fick några nya bilder på Ella av Therese, när jag var där senast. Och dem är så gulliga att jag var tvungen att välja ut en till er läsare också. Dags att uppdatera med bilder på de andra syskonbarnen också snart, haha!

Det blir antagligen en riktigt stor bildbomb med hundbilder nu i veckan, då MyDog går av stapeln i Göteborg. Jag har varit där ett par år nu även fast jag inte har hund. :) Kompisar som ställde ut, eller bara tittat/fotograferat. I år blir det bara fotografera.


Modell: Ella.
Plats: Hemma hos min syster.
Fotograf: Therese
Kamera: Vet inte.
Blommor, vilken sort?En gammal arkivbild från Värmland. Någon som vet vad det här är för blommor?
Nyårsbukett

Min mammas nyårsbukett som hon fick ifrån en av sina systrar.

Nyårsbukett till mor från K.

Nyårsbukett 2011

Nyårsbukett 2011

Nyårsbukett 2011

Nyårsbukett 2011

Nyårsbukett 2011Ljus

Jag fick mig ett par ljus med mig hem ifrån min kära syster, hon kände att hon behövde bli av med några. ;)
Visst är dem fina?

Ljus från Therese
De röda ljusen är från min systers och hennes mans bröllop, sedan är det ljus formade som stenar och ett par svarta ljus.Ella 2011

EllaEllaEllaEllaElla leker

Några bilder på Ella, min systerdotter. 

Härmed har jag också laddat upp mina första bilder under 2011.

Modell:
Ella
Plats: Hemma hos min syster.
Fotograf: Louise [Jag]
Kamera: Nikon D40Hos Therese

Igår vid midnatt stod jag och Andreas i fönstret och kollade på raketerna, Ella och Therese sov sig igenom det. Blev inga bilder, men det var väntat.

Idag har jag ägnat dagen åt Ella. Lekmoster är på besök och Ella ställer gärna upp. :-) Allt från att mysa i soffan, äta kladdkaka, mysa lite mer, sitta vid datorn medans Ella sov osv har hunnits göra, och massor med lek därimellan självklart.

Passar på att återigen önska er ett gott nytt år också! :)

I övrigt försöker jag planera januari nu, så om någon kompis (och du anna!) vill planera någon träff får ni gärna göra det nu i dagarna. En almenacka måste köpas in också, förslag på någon bra?

Ella
En bild på Ella.